Вотът на недоверие на тема сигурност към кабинета е уместен

...
Вотът на недоверие на тема сигурност към кабинета е уместен
Коментари Харесай

Йордан Цонев: И този мандат на ГЕРБ ще бъде незавършен

Вотът на съмнение на тематика сигурност към кабинета е подходящ и обективен и ще го подкрепим. Можеше да бъде и по-рано . Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.
Той изброи случаите на избягали пандизчии, проблемите с битовата престъпност, проблемите на Летище София, които по думите му ни пречат за Шенген, както и абсурдът с даването на българско поданство на непознати жители.
Цонев изясни, че става дума за обещано българско поданство на чужденци, които са търсени по разнообразни престъпни аргументи. Според него това е скандал с европейски мащаби.
„ Движение за права и свободи се занимава със случая от месец март, когато един френски публицист изнесе данни за съществени злоупотреби в тази област, подплатени със свидетелски показания на хора, работили в организациите, които се занимават с това”, уточни депутатът от Движение за права и свободи пред bTV.
„ Има данни за корист с власт, за корупция в изключително огромни размери. Според това, което изнесе френският публицист, съгласно свидетелските показания, до които той се е добрал, са забъркани националистическите партии”, добави той.
Още на следващия ден Движение за права и свободи ще внесе искане за основаване на краткотрайна парламентарна анкетна комисия за изясняване на този случай. „ Това, като се изключи че петни съществено страната ни, отдалечава Шенген да го гледаме „ през крив макарон”, акцентира той.
За нас необикновен проблем в националната сигурност е основаването на разграничителни линии в обществото , сподели още Йордан Цонев. Езикът на националистите, който ГЕРБ доста настойчиво повтаря и поддържа, основава напрежение сред другите етноси и религии, акцентира той. Цонев даде за образец гласуваното от Общинския съвет в Стара Загора, където ГЕРБ има цялостно болшинство, решение, с което отстрани арабските имена топоними на разнообразни местности.
„ Задава се въпросът, откакто в България над 10% от популацията са мюсюлмани, откакто има толкоз доста етнически турци, откакто има хора с имена Ахмед, за какво да няма Ахмед хълм или Мехмед чешма. Това тях ги наскърбява. Те питат: Нашето име неблагозвучно ли е, ние не сме ли български жители?”, означи Цонев. „ Хората питат, не им е безразлично това, което става”, безапелационен беше той.
„ Да не уйдисваме на акъла на една шепа патриоти на маса да вършат глупости”, прикани Цонев.
Според него ръководството заслужава всеки избор по всяка тематика.
„ ГЕРБ ръководи към този момент три мандата с аритметични болшинства. Аритметичните болшинства водят до незавършени мандати, и този ще приключи така” , предвижда депутатът от Движение за права и свободи.
„ ГЕРБ не намират храброст, когато поемат мандата, да сформират кабинет, който да извърши програмна гражданска война в България, да направи всички промени, от които хората имат нужда”, счита Цонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР