Вотът на недоверие мина, правителството остава в управление. Относно протестите

...
Вотът на недоверие мина, правителството остава в управление. Относно протестите
Коментари Харесай

Министър Караниколов успокои всички столичани с тази новина

Вотът на съмнение мина, държавното управление остава в ръководство. Относно митингите - всеки има право да стачкува, разяснява икономическият министър Емил Караниколов в предаването “Още от деня” по Българска национална телевизия.

Днес самите протестиращи споделиха, че настояванията им са стопански. Когато някой в един бранш има проблеми, трява да се съсредоточим върху решаването на проблемите, съобщи Караниколов. По думите му арестите няма да докарат вода в Перник, тяхната функционалност е да потвърдят кой е отговорен за това да няма вода.

По проблема за Перник той не намира виновност в своето ведомство.

Имаме задължения да ремонтираме избран брой язовири, които общините не могат да стопанисват. Вина не смятам, че имам по тематиката за Перник, уточни министърът. Според него бедата на Перник не е разследване на едно дейности или бездействи, а процесът там е вървял години наред.

Много е значимо да създадем система за мониторинг на водата като запас. Специалисти има, различен е въпросът дали сме ги употребявали по най-удачния метод. Няма аргументи да се усили цената на водата в София, сподели Караниколов.

Важен е контролът и отговорностите, уточни той и добави, че не счита, че такива липсват. По думите му страната ни 30 години догонва и наваксва. Задачата на страната е да откри салдото, тъй че да има употребява за обществото.

Държавата би трябвало да има регулация. Нека да забележим окончателният вид на законодателството. Между първо и второ четене могат да се случат доста неща. Най -важното е да има разговор, разяснява икономическият министър признатият през днешния ден на първо четене закон за хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР