Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета Денков, претърпя

...
Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета Денков, претърпя
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Никой министерски пост не е бетониран за дадено лице

Вотът на съмнение, иницииран от опозицията против кабинета " Денков ", претърпя крах,след като го поддържаха едвам 71 народни представители в лицето на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ.Зад кабинета застанаха парламентарните групи на двете ръководещи фракции, както и депутатите от ДПС- общо 143 гласа.

Лена Бориславова от Политическа партия разяснява пред БНР, чедебатът към вота на съмнение е имал две функционалности:

" Да уреди гратис ефирно време за партиите, които са уредници както на митингите, по този начин и на самия избор на съмнение.Втората задача бешеотново да се изговорят защитните тези на пропутинските фактори в енергетиката. Те даже си разрешиха да пожелаят на българския народ тежка зима, с цел да се види какъв брой е ужасно без тези съветски стопански ползи в областта на енергетиката. "

" Политическа партия и Демократична България постоянно са оставяни сами да водят тези борби, които не са известни и са сложни за схващане от засегнатите лица, макар че са неизбежни, каквито са дебатите в бранш " Енергетика “, уточни тя.

" В навечерието на локални избори сме иБорисов прави избори.Той си разрешава дакритикува държавното управление. В същото време знае, че не може да го бутне преди локалния избор.Ако даже парченце от това, в което ни обвиняваше по време на предизборните си обколки, беше вярно- че хазната е празна и страната е зле финансово, неговата партия през днешния ден не трябваше да гласоподава по този метод. Или на Борисов не му пука за задлъжнялостта на страната, или нищо от това не е правилно, само че би трябвало да каже нещо на електората си. " - счита Бориславова.

Държавата е финансово постоянна - покриваме недостига от 3%, имаме над 10 милиарда като запас, сподели още тя.

Лена Бориславова разяснява опцията при ротацията да бъдат посочени и министри от Движение за права и свободи:

" Имаме съгласие с Мария Габриел.Тази сглобка действа дружно с ГЕРБ. Министри се оферират от тези две обединения. Любопитно ми епо какъв аршин господин Борисов преценя дали един министър се оправя добре, или не.Интересно ми екак на тях са отговаряли министри като Дани Кирилов и Вежди Рашидов. Важно е да се стъпи на качествени измерители и критерии, когато се прави оценка. Политическа партия ще направи такава за работата на министрите.Никое министерско място не е бетонирано за обещано лице. Важно е да имаме резултати. "

Това, че господин Пеевски наподобява като представител на държавното управление, е част от опита му да предизвика, уточни тя.

" Той предизвика тези поддръжници на Демократична България и Политическа партия, които години наред са били срещу ръководството на ГЕРБ с Движение за права и свободи. В момента генерирането на тези визуализации, даже физически по-близо до наши представители, имат тази съществена цел.Нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи имат интерес в навечерието на локални изборите държавно управление, доминирано от ПП-ДБ, да наподобява добре.Хората би трябвало да наблюдават дали се движим по програмата, поради която са ни изпратили в Народно събрание. Не сме приели нито един законопроект, който да не дава отговор на предизборанта ни стратегия.По основни решения господин Борисов не се появява и не взе участие, с цел да може различен партиен водач да бъде записан, застанал по-близо до ПП-ДБ. Докато се вършат правилните неща, ние няма с какво да противодействаме на сходен метод на работа. " - изясни Бориславова.

По думите ѝ, средата, в която се постанова да работят, е много враждебна - " има мощно протоводействие на кръгове, които не желаят да се промени статуквото ".

Много беше направено през последната година и половина, откогато съществува Политическа партия, счита тя.

" Не съм съгласна да създадем кабинет с " опитни фрагменти и професионалсти “, каквито непрекъснато ни се оферират от ГЕРБ ", уточни още Бориславова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР