"Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент в парламентарната република.

...
"Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент в парламентарната република.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС сме най-подготвените за участие във властта

"Вотът на съмнение е сериозен политически инструмент в парламентарната република. Дебатът по тематиката е част от триумфа на даден избор на съмнение. Дебатът създава един политически резултат, а самото гласоподаване – различен ". Това разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по отношение на претенции избор на съмнение от Българска социалистическа партия в предаването "Здравей, България ".

Карадайъ добави, че Движение за права и свободи е в съпротива и това значително предопределя държанието на партията при възможни вотове на съмнение.

Какво си споделиха през днешния ден ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия за вота на съмнение

"Не сме търсени за съвещания от Българска социалистическа партия. Ще участваме интензивно. Имаме свои претекстове и причини, само че ще изчакаме да забележим тези на левицата по тематиката "Здравеопазване ", сподели още той.

По думите му днешното "популистко-националистическо ръководство " е без ясни стратегия, визия, цели и посока.

Карадайъ съобщи, че на обществото се внушава,

че няма опция на ръководство, а това не е по този начин

и даде за образец Движение за права и свободи.

Той изясни, че при започване на 44-ото Народно заседание Движение за права и свободи е предложило дясно-центристка опция на това популистко-националистическо ръководство. Дясно-центристко ръководство на база ясни стратегия и цели за развиване на страната.

По думите на Карадайъ през днешния ден сме очевидци на политическо безвремие.

"В края на седмицата ще имаме семинар, на който ще актуализираме програмата си при новите действителности в народен и европейски проект. Движение за права и свободи сме най-подготвените за присъединяване във властта спрямо останалите политически партии, в това число и дейностите на днешната власт ", счита Мустафа Карадайъ.

Той добави, че Движението не споделя политиката "стани, с цел да седна ".

"Тази политика да разруша преди да знам какво ще върша и без спор за развиването на страната е безотговорна ", разяснява Карадайъ.

Относно спора сред ГЕРБ и президента и къде стои Движение за права и свободи в него, ръководителят на партията съобщи, че спорът сред институциите е част от рецесията в страната и оцени сегашната обстановка като рецесия в държавността.

"ДПС би застанало зад една управническа стратегия за ускорено развиване на страната, учредена на ценностна база ", добави Мустафа Карадайъ.

Гугъл PlayAppStore

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР