Вот на недоверие срещу правителството внесе днес Българската социалистическа партия.

...
Вот на недоверие срещу правителството внесе днес Българската социалистическа партия.
Коментари Харесай

БСП внесе вота на недоверие срещу правителството на тема „Сигурност“


Вот на съмнение против държавното управление внесе през днешния ден Българската социалистическа партия. Мотивът е несправяне в бранш „ Сигурност “. От Движение за права и свободи оповестиха, че също ще поддържат вота на съмнение.

Според левицата държавното управление не се оправя с проблемите в бранш „ Сигурност “ и би трябвало да си върви. Под претекстовете за вота са се подписали 80 депутати от Българска социалистическа партия, а доскоро от Движение за права и свободи също обявиха, че ще поддържат вота на съмнение към държавното управление.

Сред записаните претекстове са неуспех в ръководството на пандизите, неразкритите убийства, увеличаващата се битова престъпност.

От Движение за права и свободи обявиха, че още при първия избор на съмнение, импортиран през януари на тематика „ Корупция “, те са упорствали сигурността да бъде тематика на вота на съмнение, поради което ще го поддържат.

„ Мотивите са цялостен неуспех на работата на Министерския съвет, за работата на Министерство на вътрешните работи, цялостен неуспех в обезпечаването на националната сигурност, както и цялостен неуспех в работата на Министерски съвет при обезпечаване на нужните условия за работа на българския военнослужещ. Дали сме десетки образци, с които можете да се запознаете, само че явно е, че доверието на българските жители в работата на Министерство на вътрешните работи е спаднало фрапантно. Българският жител не има вяра към този момент на Министерство на вътрешните работи и заради тази причина и не оповестява за осъществени закононарушения, защото информацията от Министерство на вътрешните работи изтича. За това има десетки образци. Увеличава се битовата престъпност, усилват се и неразкритите убийства “, сподели Елена Йончева - народен представител, Българска социалистическа партия.

„ Нямаме изгода като цяло страната и обществото от рухване на държавното управление. Виждате, че настройките на хората не са безапелационна, радикална смяна. Тоест, някой да различен да пристигна, да кажем - Българска социалистическа партия. В звук с публичните настройки считаме да гласуваме по този начин, че да не мине вотът “, разяснява Волен Сидеров - ръководител на ПГ „ Обединени патриоти “.

„ От вчерашното съвещание на Централното оперативно бюро и на ПГ имаме решение да подкрепим импортирания избор на съмнение по тематиката „ Сигурност “ с уточнението, че още не сме се срещнали с претекстовете, тъй че тях няма да ги разясня. Още повече, че тази тематика Движение за права и свободи я предложи на Българска социалистическа партия през декември за януарския избор. Тогава имахме три кръга договаряния с Българска социалистическа партия за тематиката. Българска социалистическа партия тогава не се съгласиха тематиката да е националната сигурност. Ние имахме своите причини и времето сподели, че сме били прави това да е тематиката “, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Управляващите са уверени, че ще съумеят да отхвърлят вота на съмнение към държавното управление.

ГЕРБ и Оперативна програма разполагат общо с 122 депутати в пленарната зала, а Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - с общо 105.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР