Восъчната фигура на френския актьор Жерар Депардийо е прибрана в

...
Восъчната фигура на френския актьор Жерар Депардийо е прибрана в
Коментари Харесай

Френски музей премахна восъчна фигура на Жерар Депардийо

Восъчната фигура на френския артист Жерар Депардийо е прибрана в понеделник от експозицията на парижкия музей " Гревен ". Решението за изтеглянето ѝ е взето " в отговор на отрицателните реакции на посетителите ", прецизираха от управлението.

Наскоро излъчен репортаж за артиста в предаване по телевизионния канал " Франс 2 " провокира вълна от интернационалните реакции. В фрагментите Жерар Депардийо, който от 2020 година е разследван за обезчестяване, прави серия от обидни забележки по адрес на дамите. 

В края на предходната седмица актьорът беше отхвърлен от Националния медал на Квебек и е лишен от званието " почетен жител " на община в Белгия.

Във Франция министърът на културата Рима Абдул Малак обяви в петък, че против артиста е започнала процедура, която може да докара до отнемането на ордена на Почетния легион. На идващия ден Депардийо отговори посредством юристите си, че дава тази влиятелна премия " разполагаем " на министъра.

След това семейството му разгласи, че артистът е станал жертва на " скрит план "  в публикация, оповестена в " Журнал дьо диманш ". 

Музеят " Гревен " е основан през 1882 г. и посреща по 800 000 гости годишно, най-вече фамилии с деца. В него има восъчни фигури на 250 исторически и модерни персони. Восъчният двойник на Жерар Депардийо е открит през 1981 година, предава Нова телевизия. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР