Волята на премиера по темата за промените в пенсионната формула

...
Волята на премиера по темата за промените в пенсионната формула
Коментари Харесай

Премиерът наредил да няма ощетени пенсионери

Волята на премиера по тематиката за измененията в пенсионната формула е да не се позволява ощетяване на нито един човек. Това разгласи общественият министър Бисер Петков след изключителна среща при Бойко Борисов поради напрежението към новата пенсия за пресмятане на парите за напреднала възраст.
Извънредна среща при Бойко Борисов поради новата формула за пенсиите Премиерът повика на диалог представители на синдикати, работодатели и Национален осигурителен институт
Петков посочи, че с специалистите ще бъде удължен диалогът, с цел да се извърши поръчението на премиера.
Вицепремиерът Томислав Дончев също увери, че няма да има понижаване на пенсията на нито един български пенсионер.

Управителят на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов посочи, че на бъдещите пенсионери ще бъдат изчислени пенсиите по двете формули – по остарялата и по новата, и за всеки случай ще се реши по коя формула човек ще получи по-висока пенсия, като ще се подсигурява по-благоприятния размер. Това ще стане с компенсационни механизми за допълнение на разликата. Вероятно предстоят законодателни промени.
Експерт от Национален осигурителен институт за новата формула за пенсия: Ако политиците желаят смяна, ще дадем планове Осигурителната система е основана на избрани правила, които би трябвало да се съблюдават, разяснява Драгомир Драганов
От тази година влизат в действие промени, които съгласно последните разбори на Национален осигурителен институт ще ощетят 31% от новите пенсионери тази година.
С какъв брой ще бъдат понижени пенсиите след последните промени? Те ще ощетят 31% от хората, които ще се пенсионират тази година
Причината е, че така наречен „ самостоятелен коефициент”, който взе участие в пенсионната формула, се пресмята по нов метод.

Според новите правила към този момент не се избират трите най-силни години преди 1997 година, не влиза и приходът сред 1997 година и 1999 година Вземат се поради единствено осигуровките от 2000 година насам.

Отпадането на трите най-хубави години преди 1997 година е решение от 2015 година, влезнало в действие в този момент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР