"Воля" влезе в парламента без партийна субсидия и ние смятаме,

...
"Воля" влезе в парламента без партийна субсидия и ние смятаме,
Коментари Харесай

Депутати пак се дърлят за субсидиите

"Воля " влезе в Народното събрание без партийна дотация и ние считаме, че в случай че правиш толкоз положителни каузи като политик, то хората ще те преизбират и няма да имаш потребност от дотации. Дебатът за партийните дотации е следващият спектакъл. Това съобщи Кристина Таскова, народен представител от Политическа партия „ Воля “ в утринния блок на Българска национална телевизия.

"БСП инициира диалози с партиите и поканихме специалисти. Партийните дотации са за поддръжка на парламентарния живот и избавление на партиите от непознати операции и предприемачи. Българска социалистическа партия предложи законопроект за 6 лв. партийна дотация. Управляващите лимитират Българска социалистическа партия ", разяснява още по тематиката Пенчо Милков.

В отговор депутатът от ГЕРБ Маноил Манев добави: "Няма подобен законопроект импортиран от Българска социалистическа партия. " "Гласувахме “за” 1 лев дотация, само че с изискването, че ще има иден спор. Ние сме “за” договарянията. До края на другия месец ще бъде гласуван тавана на дотациите. Всяка година има избори, а парите на партиите отиват там. Не всички имат достъп до крупни предприемачи ", разяснява Александър Сабанов от "Обединени патриоти ". "БСП са изпаднали в дивия популизъм.

Има предложение на Министерски съвет, което е импортирано в Народно заседание, което ще се дебатира в зала. Ако някоя партия не желае да поддържа предлагането, това ще стане ясно в дебата ", разкри депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"Българските жители няколко пъти уверено декларират, че желаят смяна на партийните дотации. ГЕРБ не отсрочва нищо и не изтегля нищо. Партиите се упражняват върху ГЕРБ. И какво оказа помощ на Българска социалистическа партия това, че употребява дотациите на евроизборите ", приключи Манев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР