Воля подкрепи ГЕРБ за нова Конституция. Какво наклони везните в

...
Воля подкрепи ГЕРБ за нова Конституция. Какво наклони везните в
Коментари Харесай

Марешки на 180°: ГЕРБ не са идеални, но просто нямаме друго в момента

" Воля " поддържа ГЕРБ за нова Конституция. Какво наклони везните в последния миг? Лидерът на партията Веселин Марешки разказа претекстовете за решението си в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR

" Имаме 3 доста съществени аргумента да влезем в тази процедура. Първото нещо е, че се видя явното разделяне в Народното събрание - от едната страна са ГЕРБ и " Обединени патриоти ", от другата страна - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Ние бягаме като демон от тамян от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ", съобщи Марешки.

" Второто нещо, което наклони везните беше, че безусловно всички партии и партийни водачи поддържат концепцията за промяна на Конституцията и ново Народно заседание. Кои сме ние да се противопоставяме на волята на народа?! Третият мотив е, че ни се обадиха доста хора от нашите симпатизанти, които бяха " за " иницииране на тази процедура. Както се споделя: " Глас национален, глас Божи " ", добави партийният водач.

На въпроса ще се съберат ли нужните 160 подписа, Марешки означи, че в настоящия парламент има съществено разделяне.

" Още в първите дни казахме, че заставаме зад митинга, само че подчертахме, че и президентът би трябвало да си върви. Сега Движение за права и свободи ни копират. Битката сега е сред огромното зло, което би достигнало България при един кабинет на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, и това, което е сега. Не споделям, че това, което е сега, е идеално, само че просто нямаме друго ", акцентира Марешки.

По думите му стартирането на процедурата за нова Конституция на страната е просто начало на един диалог.

" Това решение не въздейства на нищо. Просто Борисов изпревари Радев и вкара плана за нова Конституция - това е цялата истина. Аз и моите съратници сме основатели на концепция за понижаване на депутатите от 240 на 120. Хората ясно са споделили, че са " за " понижаване броя на народните представители. Ние би трябвало да се съобразим с тях ", сподели още Марешки.

Според него има късмет да се съберат нужните 160 подписа за Велико народно събрание, в случай че се намерят честни хора, които да поведат страната в вярната посока.

" Ние сме най-малката парламентарно показана партия и можем да бъдем единствено някаква форма на коректив. Не можем да имаме решаваща мощ. Без значение дали ще се събера или няма да се съберат тези гласове, ние споделяме, че към днешна дата би трябвало да се събере експертен кабинет, който да преведе страната през тази брутална рецесия, която ни следва, и да организира едни почтени и честни избори ", сподели Марешки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР