Воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната служба

...
Воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната служба
Коментари Харесай

Емил Тонев встъпи в длъжност като началник на НСО

Воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната работа за защита пожела президентът Румен Радев на новоназначения шеф на НСО бригаден военачалник Емил Тонев. Със собствен декрет президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили назначи Емил Тонев за шеф на НСО и го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. Новината оповестиха от пресцентъра на НСО.

На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 бригаден военачалник Тонев получи пагоните си от президента и акцентира, че НСО извършва с чест и достолепие дилемите си, макар огромните провокации пред държавната охранителна работа.

Президентът дефинира назначението на бр. ген. Емил Тонев като изцяло закономерно и като подобаващ стадий в неговото професионално развиване. „ Поемате Службата във значим и кондензиран с редица провокации миг. Но съм уверен, че поради професионалната ви подготвеност, натрупния през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества, ще се справите сполучливо с значимите и виновни задания, които стоят пред Националната работа за защита “, обърна се президентът към новоназначения шеф на НСО.

„ Очакванията към вас са огромни. Разчитам, че ще бъдете кардинален, съдбоносен и безрезервен в осъществяването на тази високоотговорна задача “, добави президентът Румен Радев и пожела на бр. ген. Емил Тонев здраве, воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната работа за защита и за издигане на нейния престиж както в страната, по този начин и измежду задграничните ѝ сътрудници.

„ Надявам се с опита си – професионален и житейски – да оправдая гласуваното ми доверие. Предизвикателствата пред НСО са в действителност доста огромни – непрекъснат дефицит на средства, текучество на готови фрагменти, законови промени. Въпреки това Националната работа за защита извършва с чест и с достолепие избраните от закона задания “, съобщи бр. ген. Емил Тонев, откакто получи пагоните си от президента.

Началникът на НСО акцентира, че ще се опре напълно върху професионалния опит на управителния състав на службата, само че ще разчита и на лоялността и високите морални качества на всеки един редови чиновник на НСО. „ Само с работа в екип можем да се оправим с провокациите. Трябва да бъдем по-подготвени и да издигнем и запазим високо равнището на НСО “, сподели още бригаден военачалник Емил Тонев и изрази признателност на президента и на неговия екип за оказаната му висока чест.

На церемонията на „ Дондуков “ 2 участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на екипа на президента и ръководители на структурни звена в Националната работа за защита.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР