Volvo Trucks ще пусне в продажба първите електричеки камиони още

...
Volvo Trucks ще пусне в продажба първите електричеки камиони още
Коментари Харесай

Volvo пуска в продажба електрически камиони

Volvo Trucks ще пусне в продажба първите електричеки камиони още през 2019 година Новите товарни коли ще бъдат тествани тази година в пилотен план с определени клиенти.

„ С потреблението на задвижвани с електричество по-тихи камиони за градска дистрибуция ние се оправяме по едно и също време с няколко провокации. Без звук и отработени газове, ще може да се работи в градовете, без да се пречи. Доставките могат да се правят даже късно вечер и през нощта, когато трафикът е по-лек ”, изяснява Клаас Нилсон, президент на Volvo Trucks.

С електрическите камиони може да се понижи натоварването на пътищата в час пик денем. Това от своя страна носи позитиви за природата, удобството на хората, като в същото време покачва и успеваемостта на дистрибуцията и транспортните компании.

Пилотен план, осъществен в Стокхолм, потвърждава, че при нощни доставки, работата се извършва за една трета от нормалното време. При добре развита логистика и по-ефективно потребление на пътищата вечер и през нощта е допустимо и огромен брой дребни коли да бъдат сменени с по-малко, само че по-големи. Един камион за дистрибуция да вземем за пример има над 10 пъти по-голям товарен потенциал от елементарен ван. Така с намаляването на транспортните курсове, се редуцират трафика, нездравословните излъчвания, както и рискът от пътни катастрофи.

„ Нашата технология и ноухау в региона на електрозадвижването се основават на работещи от 2010 година решения в електрическите рейсове Volvo, както и нововъведения в хибридните коли Volvo. Но транспортните средства са единствено част от процеса. Затова работим дружно с клиенти, градове, снабдители на инфраструктура за зареждане и други основни сътрудници, с цел да създадем работеща рамка за електрически товарни коли “, споделя Йонас Одермалм, управител, Volvo Trucks.

„ Вярваме, че първата стъпка към цялостната електрификация е дистрибуцията в градски условия. Работим обаче и за електрификация на други транспортни приложения. Това е единствено началото “, безапелационен е Клаас Нилсон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР