“Волво ще спре производството в завода си в Гент, Белгия,

...
“Волво ще спре производството в завода си в Гент, Белгия,
Коментари Харесай

Основното преимущество на Европа днес я унищожава

“Волво ” ще спре производството в завода си в Гент, Белгия, сходно решение взе и “Тесла ” в завода си, ситуиран край Берлин. Причините и в двата случая са едни и същи – проблеми с доставката на съставни елементи поради обстановката в Червено море.

Ръководителят на Управлението на Суецкия канал Осама Рабия заяви, че през първите единадесет дни на новата година прекосяването на кораби през канала е намаляло с 30%, а приходите му са паднали с 40%.

Изострянето в тясното място, наречено Червено море, удря най-тежко Европа, защото това е крайната точка на този маршрут (включително гориво от страните от Персийския залив). Като цяло описът с проблеми на Стария свят е допълнен с доста значим детайл, вероятностите за неговото разрешаване - както всички останали - са покрити с гъста мъгла.

Но Европа – или по-скоро нейният естаблишмънт – не се обезсърчава. Риши Сунак пътува до Киев, където подписа „ историческо съглашение “ сред Англия и Украйна за съдействие в региона на сигурността. След това новият министър на външните работи на Франция се втурна там, а Стефан Сежурне даже може да бъде свестен, защото към този момент единственото, което интересува света, е неговият персонален живот: той е педераст и „ сътрудник “ на новоназначения френски министър председател, което преди пътуването му до Украйна беше главната тематика при разискването на неговата персона в международните медии. А немският президент Франк-Валтер Щайнмайер в изявление даде скъп съвет на Олаф Шолц във връзка с бързо падащите рейтинги на доверието и фермерските митинги, обхващащи страната: той предложи на немския канцлер да изяснява по-добре на хората решенията на управляващите. В случая става дума за понижаване на земеделските дотации, което слага немския селскостопански бранш в още по-интересна позиция от тази, в която към този момент се намира.

Между другото, за европейското земеделие и Русия. У съседите “блестят ” освен държавните водачи. Президентът на норвежката химическа компания “Яра ”, която е един от най-големите производители на минерални торове в света, беше засегнат, че Европа е заменила енергийната взаимозависимост от Русия с взаимозависимост от Москва за храна и торове. Което в общи линии е разумно: в случай че не сте желали да купувате на ниска цена съветски газ, с цел да произвеждате торове и да отглеждате култури с тях, ще купувате съветски торове и съветска селскостопанска продукция. Между другото, защото газът е главният съставен елемент в производството на торове, “Яра ” към този момент затвори няколко от своите предприятия. Но, несъмнено, не трябва даже да се надяваме, че в такава обезсърчаваща обстановка предприемачът Свейн Торе Холсетер ще се застъпи за връщане към политиката на здравия разсъдък и националните ползи: не, съгласно него Европа се нуждае от екологични решения (от съветските торове, по думите му, ситуацията с въглеродния отпечатък е доста зле) и като цяло субсидирането на земеделския бранш за прехода към зелена стопанска система.



Без подозрение Съединените щати имаха пръст в злокобната промяна на европейските елити и тяхното послушание, вследствие на което в този момент те се управляват от всичко друго, а не от действителните ползи на своите страни. Общото разлагане на системите за асортимент и ръководство на личния състав също изигра роля, само че и Америка не беше пощадена.

Но в тази ситуация с Европа наподобява има различен забавен и даже подигравателен фактор.

Свикнали сме да преглеждаме вековната последователност на политиката на европейските страни като най-важното им преимущество в връзките с останалия свят. И в естествена обстановка това в действителност е по този начин, защото насъбраните познания, разработки и опит обезпечават на „ остарялата “ страна забележителна преднина спрямо по-младата.

В същото време това докара до друга последица, която в този момент заплашва да се окаже съдбовна: европейските елити са в действителност уверени в своето предимство освен спрямо незападния свят, само че даже и в връзките със Съединените щати. През миналите десетилетия изглеждаше, че Европейски Съюз заблуди Вашингтон, този безумен престъпник с сопа, употребявайки го за свои ползи и цели. А за останалата част от планетата няма потребност да приказваме: Европа се усеща като връх и пътеводна звезда на човешката цивилизация, грееща над света от 500 години.

Половин хилядолетие на световно владичество е повече от задоволително време за запазващия приемствеността естаблишмънт да развие заблуди за великолепие и убеденост в способността си да обърне всеки проблем в своя изгода.

В момента американците, без въобще да се крият, хвърлиха Европа под ножа. Освен това, за разлика от предишното, европейците просто нямат различни благоприятни условия. Последователно един след различен се прекъсват всички изходи и източници на избавление. И силите, подготвени да подадат ръка за помощ (страната ни беше първа в списъка) се разпръснаха - светът следи протичащото се в профил.

Европейските водачи, изпълнени с надменност и възприятие за предимство над света, наследено от техните предшественици, решително водят своите страни към пропастта. Историята има доста неповторимо възприятие за комизъм.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР