Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска

...
Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска
Коментари Харесай

Volvo почва да изтегля половин милион коли заради опасност от пожар в двигателя

Volvo изтегля съвсем 70 000 автомобила във Англия поради риска от пожари в мотора, съобщи БГНЕС, базирайки се на английския вестник The Times, който цитира изказване от автомобилната компания.
Шведският производител, който е благосъстоятелност на китайската група Geely, съобщи, че повече от 500 000 от най-популярните му модели ще бъдат изтеглени в международен мащаб, откакто са разпознали казуса. Volvo съобщи, че ще се свърже с всички наранени клиенти.
Автомобилите, които ще бъдат изтеглени, са създадени през последните 5 години и разполагат с двулитров четирицилиндров дизелов мотор. Засегнатите модели са S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 и XC90 .
В изказването се споделя следното: " Установихме, че в доста редки случаи пластмасовият похлупак на всмукателния колектор на мотора може да се разтопи и да се деформира в някои автомобилни модели за 2014-2019 година с четирицилиндрови дизелови мотори. В най-екстремни случаи е допустимо да възникне пожар в двигателния отсек. Проблемът визира 69 616 автомобила във Англия “.
" Ние поемаме цялостна отговорност да подсигуряваме най-високите стандарти за качество и сигурност на нашите коли. Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да правим това деяние без непотребни неудобства за нашите клиенти ", прибавят от компанията.
Този ход евентуално ще коства на Volvo десетки милиони.
Най-голямото в историята на автомобилостроенето евакуиране на коли е през 1980 година, когато Ford е заставен да спре повече от 20 милиона транспортни средства, откакто недостатък в трансмисията аргументи хиляди произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР