Volvo има ново предизвикателство пред популярния си кросоувър XC90 SUV

...
Volvo има ново предизвикателство пред популярния си кросоувър XC90 SUV
Коментари Харесай

Новите технологии на Volvo ще позволят на шофьорите да спят по време на път

Volvo има ново предизвикателство пред известния си кросоувър XC90 SUV - да трансформира пътуването в полуавтоматичен развой, с помощта на технология за самоуправление от Ниво 4. Хенрик Грийн, старши вицепрезидент на Volvo, разяснява пред The Car Connection, че XC90 ще може да се самонавигира в режим " спящи пасажери " благодарение на технология, наречена Highway Assist. Към момента това ще е допустимо на стеснен брой пътни артерии. Понастоящем, наличните модели XC90 имат функционалността Pilot Assist, само че съгласно Грийн новата технология ще е налична за потребителите през 2021 година



Пътят към технологията за самоуправление в действителни условия по никакъв начин не е елементарен. В момента производителите на коли като BMW и Audi работят за основаването на самостоятелни транспортни средства от Ниво 3, които да могат да се движат умерено по публичните пътища. BMW възнамерява да дебютира със своя пръв модел от Ниво 3 – iNext - през 2021 година За съпоставяне, технологията, която Volvo създава, е от по-високото Ниво 4.

Пред The Car Connection, Грийн разкрива, че Highway Assist ще употребява информация от облака за навигация, както и лидари, радари и камери, вградени в автомобила. Също по този начин навигацията от Ниво 4 ще може да се оправя сама с спешни обстановки, вместо да изисква дейности на лидера.

Все още не е ясно какъв брой ще коства тази технология, когато всичко е готово, само че е ясно, че проектите на Volvo със са доста амбициозни. Тепърва следва да забележим обаче дали компанията е в положение да работи с федералните и държавните регулатори, с цел да трансформира проектите си в действителност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР