Volvo Cars създаде първата в индустрията технология за безопасност чрез

...
Volvo Cars създаде първата в индустрията технология за безопасност чрез
Коментари Харесай

Volvo автомобилите в цяла Европа ще комуникират помежду си

Volvo Cars сътвори първата в промишлеността технология за сигурност посредством шерване на информацията за настоящата пътна конюнктура, налична за цяла Европа. Иновацията е поредна стъпка в амбициозната тактика на компанията да увеличи сигурността на пътя.

Благодарение на така наречен cloud based network, технологията разрешава на колите на Volvo да споделят един с различен и да известяват водачите си за хлъзгави сектори и рискове по пътя, посредством два съществени сигнала - Hazard Light Alert и Slippery Road Alert.

Hazard Light Alert се задейства с включването на спешните светлини. По този метод се изпраща сигнал до всички останали коли на Volvo, които са свързани с така наречен cloud услуга, предупреждавайки водачите за евентуална заплаха. Известяването е изключително потребно за пътища с лимитирана видимост.


Slippery Road Alert пък покачва осведомеността на водача както за настоящите пътни условия, по този начин и за тези по-напред по маршрута. Това става посредством анонимно събиране на информация за пътната повърхнина от колите по-напред. По този метод останалите участници в придвижването, които се движат по същия път, ще получат известие с предизвестие, че се доближават към хлъзгав сектор.

С стартирането на новаторската система за сигурност Volvo насочва покана към автомобилната промишленост да се причисли в шерването на данни, свързани с сигурността при автомобилните марки.

През миналия месец от Volvo направиха редица изказвания, ориентирани към възстановяване на държанието на лидера и безвредното ръководство на колите. От 2020 година компанията ще вкара ограничаване на скоростта в своите коли до 180 км/ч, а при започване на същата година ще стартира инсталирането на вътрешни камери и датчици, които ще засичат водачите, използвали опиати, както и тези, които не са съсредоточени и основават риск за произшествия на пътя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР