Volvo Cars обяви, че компанията ще отстрани всички пластмасови изделия за еднократна

...
Volvo Cars обяви, че компанията ще отстрани
всички пластмасови изделия за
еднократна
Коментари Харесай

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Volvo Cars разгласи, че компанията ще отстрани всички пластмасови произведения за еднократна приложимост от своите офиси, кафенета и събития в световен мащаб от края на идната година. От автомобилния производител разясняват, че решението отразява поддръжката й на европейската акция за чисти морета (Environment Clean Seas), както и желанието й да минимализира въздействието си върху околната среда.

От Volvo Cars разясняват, че в процеса на спирането на артикули като чаши, чинии, кутии за храна и съоръжения за хранене, с биоразградими техни еквиваленти ще бъдат сменени повече от 20 000 000 единици. От компанията са направили и калкулация, съгласно която процедурата ще се равнява на изваждането от приложимост на повече от 500 пластмасови артикула от страна на всеки неин служител.

Инициативата на Volvo започва незабавно, като до края на година, пластмасови изделия за еднократна приложимост ще спрат да се употребяват по време на събития на марката, както и в офисите и ресторантите й на територията на обектите й в Китай, Белгия, Съединени американски щати, Швеция и Малайзия. Според очакванията на компанията, единствено през тази година, използването на пластмасови артикули ще бъде понижена с повече от 140 тона. През идната година, същата програма ще бъде въведена и в останалите обекти на Volvo Cars.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР