Volvo Cars обяви, че компанията е взела решение за стартирането

...
Volvo Cars обяви, че компанията е взела решение за стартирането
Коментари Харесай

Volvo ще произвежда EX30 и в Гент

Volvo Cars разгласи, че компанията е взела решение за стартирането на произвеждане на напълно новия си и 100% електрически модел EX30 и на територията на Европа- в завода си в Гент, Белгия. Електромобилът е планувано да бъде качен на поточната линия на оборудването от 2025 година, разширявайки в допълнение индустриалния потенциал на марката.

" Това решение също по този начин прибавя еластичност в производството за това (модел), който компанията чака да бъде един от най-продаваните й през идващите години ", споделят от Volvo. " Този метод е потвърдена идея за Volvo Cars, която създава своите най-продавани SUV-та XC60 и XC40 както в Европа, по този начин и в Китай ".

Производството на стартира по-рано през тази година в Джандзякоу, Китай, а първите му доставки към клиенти се чака да бъдат осъществени преди края на 2023-а.

" Нашата упоритост е да продаваме EX30 по целия свят на атрактивна цена, подпомагайки прекосяването към ръководство на електромобил Volvo за повече хора, като в това време да допринесем за маржовете на компанията ", споделя Джим Роуън, изпълнителен шеф на марката. " Добавянето на производството в Гент е разумна крачка, защото имаме за цел да се възползваме от мощното търсене на нашия трогателен дребен електрически SUV по целия свят ".

Още през 2021 година, Volvo разгласи желанията си за трансформацията си към марка, която предлага единствено от 2030 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР