Волтова дъга натръшка щъркелите край елховското село Малко Кирилово. В

...
Волтова дъга натръшка щъркелите край елховското село Малко Кирилово. В
Коментари Харесай

Волтова дъга уби над 50 бели щъркела

Волтова дъга натръшка щъркелите край елховското село Малко Кирилово. В четвъртък сутринта в РИОСВ–Стара Загора са постъпили два сигнала за умрели и ранени щъркели след разклона за обитаемото място, като съгласно подалите ги, повода е волтова дъга.
След като правят неотложно оглед на мястото, старозагорските екоинспектори намират към стълбовете на минаващ далекопровод от село Малко Кирилово за село Гранитово към 50 умрели екземпляра и още 4 във влошено здравословно положение – всички от типа „ бял щъркел “.
Ранените птици са превозени до Спасителния център за диви животни в Стара Загора за оказване на здравна помощ. Регионална инспекция за опазване на околната среда в Града на липите е уведомили електроразпределителното сдружение EVN за изясняване повода за гибелта на останалите щъркели.
Еколозите напомнят, че белият щъркел (Ciconia ciconia) е предпазен тип, който е включен в Приложение 3 на Закона за биологичното многообразие, написа presstv.bg. Те поучават, когато някой откри животно или птица от предпазен тип в безпомощно положение, да потърси подпомагане от съответната районна ревизия или горско стопанство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР