Володимир Зеленски заяви в традиционното си вече вечерно обръщение, че

...
Володимир Зеленски заяви в традиционното си вече вечерно обръщение, че
Коментари Харесай

ВИДЕО Зеленски се подигра на Шойгу и обясни от какво украинците могат са са горди

Володимир Зеленски съобщи в обичайното си към този момент вечерно послание, че Русия употребява всичко, което има разполагаем, в борбата за четири града в източния украински район Донбас.

" Ситуацията в Донбас е доста сложна. Практически цялата мощност на съветската войска, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите желаят да унищожат всичко там ", съобщи укринският президент.



Зеленски сподели, че украинската войска отблъсква офанзивите, само че " ще бъде нужно време и доста повече старания от нашия народ, с цел да преодолеем тяхното преимущество в количеството на оборудването и оръжията ", добави президентът.

Той сподели на украинците, че би трябвало да бъдат горди, че са устояли на Русия в продължение на три месеца във война , която мнозина в Русия и на Запад са очаквали да трае три дни.

Зеленски прикани за още повече оръжия от Запада, с цел да задържат Украйна в борбата, в това число реактивни системи за залпов огън и танкове.

В изявлението си Зеленски се подигра на съветския боен министър Сергей Шойгу, който във вторник съобщи, че Русия съзнателно задържала офанзивата си, с цел да даде време на жителите на обградените обитаеми места да се изтеглят.

Поне 14 цивилни са убити при съветски офанзиви в източната част на страната

Руските сили са умъртвили минимум 14 цивилни и са ранили още 15 по време на всеобщи офанзиви в източните Луганска и Донецка област, които са във фокуса на най-скорошната съветска атака, заяви Ройтерс.

Според известие във Facebook съветските сили са употребявали самолети, системи за залпов огън, артилерия, танкове, гаубици и ракети при офанзивите си в двете области, огромни елементи от които са под контрола на рускоезични сепаратисти.

Украинските управляващи оповестиха, че служащи, които разчиствали руините на жилищна постройка в Мариупол, са разкрили 200 тела, съобщи Асошиейтед прес.

Телата са били открити в мазето на срутената постройка, а миризмата на разлагане се е популяризирала в целия квартал, сподели Петро Андрюшченко, консултант на кмета на града. Засега не е ясно по кое време са били открити починалите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР