Володимир Зеленски с убедителна победа на президентските избори в Украйна

...
Володимир Зеленски с убедителна победа на президентските избори в Украйна
Коментари Харесай

Комикът Зеленски с убедителна победа на президентските избори в Украйна

Володимир Зеленски с безапелационна победа на президентските избори в Украйна против настоящия президент Петро Порошенко - израз на недоволството на гласоподавателите от настоящата власт, съобщи Франс прес.

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, против 25,3% за неговия противник, съгласно сондаж на излизане от изборните секции, осъществен от консорциума " Exit Poll National ", сплотяващ три социологически института, съобщи Франс прес.

Снимка: Reuters

Резултатите от националния екзитпол бяха оповестени незабавно след затварянето на изборните секции, съобщи ТАСС. Анкетата е проведена от Украинския център за стопански и политически изследования " Александър Разумков ", фондация " Демократични начинания ", носещ името на Илка Кучерива и Киевския интернационален институт по социология.

Първият тур се организира на 31 март и на него отпадна един от главните любимци във всички изборни съревнования Юлия Тимошенко.
Президентски избори в Украйна: Комикът Зеленски поведе пред Порошенко Досегашният президент дефинира класирането си като „ недопечен урок ”
Държавният глава на Украйна, страна с 45 милиона души население, която е по-голяма по територия от Франция, се избира за 5 години.

Последните социологически изследвания сочеха безапелационна победа точно за Зеленски.
Проучване: Комикът Владимир Зеленский с най-голяма поддръжка преди президентските избори в Украйна Повечето интервюирани обаче са на мнение, че ще завоюва актуалният държавен глава Петро Порошенко
Роденият в Кривой Рог 41-годишен артист се прочу с присъединяване си в сериала „ Слуга на народа “, където играе преподавател, който става президент на Украйна.

Той получава юридическо обучение, само че не работи по специалността си. Създава сполучливо студио, което създава хумористични излъчвания, комедийни филми и сериали.

Снимка: Reuters

В своята платформа Зеленски декларира, че жителите сами би трябвало да дефинират дилемите на властта посредством референдуми. Той също по този начин дава обещание всеки предприемач да може да легализира приходите си против 5% от тях; монетизиране на помощите; превръщането на Украйна в международен водач в производството на екологични храни.
Зрелищен спор: Зеленски и Порошенко в дискусия на стадион в Украйна Последен конфликт сред претендентите за президент на страната
53-годишният Петро Порошенко, който управлява страната от 2014 година, когато тя загуби Крим и Източна Украйна вследствие на необявената война с Русия, залагаше на нейното евроатлантическо бъдеще. Стратегически цели на стопанската система за него бяха: селскостопанският бранш, ИТ секторът, промишлеността, превозът и туризмът.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР