Володимир Зеленски не вярва, че светът ще позволи на Владимир

...
Володимир Зеленски не вярва, че светът ще позволи на Владимир
Коментари Харесай

Реакции на световните лидери след решението на Путин за частична мобилизация

Володимир Зеленски не има вяра, че светът ще разреши на Владимир Путин да използва нуклеарно оръжие. Украинският президент сподели това пред немската телевизия Билд.

Обявената от Москва частична готовност провокира остри реакции измежду водачите на страните, които поддържат Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц назова тази стъпка на съветския президент " акт на обезсърчение " и уточни, че той " не може да завоюва тази незаконна война ". Според Шолц Путин единствено утежнява обстановката и през цялото време не е оценил волята за опозиция на украинците.

Русия ще се опита да унищожи Украйна и да промени границите ѝ, счита полският министър председател Матеуш Моравецки. " Ще създадем всичко допустимо, дружно с нашите съдружници, тъй че НАТО да поддържа още повече Украйна и тя да може да се отбрани ", увери полският министър председател.

Оценката на английският министър на защитата Бен Уолъс гласи: " Това, че Путин нарушава личното си заричане да не активизира част от популацията, както и противозаконното анексиране на части от Украйна, са самопризнание за неуспех на нашествието ".

" Никакви закани и агитация не могат да скрият обстоятелството, че Украйна печели тази война, интернационалната общественост е обединена и Русия се трансформира в новобранец ", показва Уолъс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР