Володимир Зеленски нарече Германия истински приятел и надежден съюзник“ в

...
Володимир Зеленски нарече Германия истински приятел и надежден съюзник“ в
Коментари Харесай

Зеленски: Германия е наш иистински приятел и съюзник

Володимир Зеленски назова Германия „ същински другар и благонадежден съдружник “ в борбата на страната му против Русия, а Берлин разкри голям нов боен пакет за Киев при визитата му.

Пътуването на Зеленски до Германия се организира след срещи в Рим с италиански водачи и папата и идва в миг, когато Киев приготвя дълго чаканата контраатака.

В най-предизвикателния миг в актуалната история на Украйна Германия потвърди, че е наш същински другар и благонадежден съдружник, който стои уверено един до друг с украинския народ в битката за отбрана на свободата и демократичните полезности. Заедно ще спечелим и ще върнем мира в Европа.

Обвинявана до неотдавна в сдържаност за доставката на военно съоръжение за Украйна, Германия се трансформира в главен снабдител на танкове, ракети и противоракетни системи. По мотив визитата на Зеленски Берлин разкри най-големия си пакет въоръжения за Украйна до момента, в това число танкове, системи за противоракетна защита и бойни машини на стойност 2,7 милиарда евро.

Зеленски сподели, че е " разискал актуалната обстановка и интензивното съдействие сред Германия и Украйна " с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер.

По-късно той беше посрещнат от канцлера Олаф Шолц с военни почести, преди да стартира диалози при закрити порти. Очаква се той също да се насочи към западногерманския град Аахен, който тази година присъжда на него и на украинския народ премията " Карл Велики " - отличие, което се дава за напъните за поощряване на европейското единение. Шолц, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и полският министър председател Матеуш Моравецки би трябвало да участват на церемонията в Аахен.
ТЕМА преди 15 минути 183 преди 2 дни 844 преди 3 дни 2172
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР