Володимир Зеленски към руснаците: Студ, глад, мрак и жажда -

...
Володимир Зеленски към руснаците: Студ, глад, мрак и жажда -
Коментари Харесай

Удари по ТЕЦ-ове в Украйна, американски генерал плаши с ответен удар при атака с ядрено оръжие

Володимир Зеленски към руснаците: Студ, апетит, мрак и жадност - за нас не са толкоз страшни, колкото вашата „ дружба “

Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с сериозно значение, откакто изтегли част от войските си. Това докара до пожари и спиране на електричеството, оповестиха украинските управляващи, представени от Българска национална телевизия. 

Огнеборци в Харков са се борили с пожар в топлоелектрическа централа в града. Сходни известия се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса. Междувременно в цялата страна са били задействани сирените за въздушна паника.

При удар в Харков е умрял най-малко един човек, заяви в своя Telegram канал началникът на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов.

" В резултат на среднощните офанзиви против сериозната инфраструктура на Харков е погубен чиновник на дружество. Спасителите не престават издирвателната работа ", разкри той, представен от УНiАН.

Освен това в друго оборудване в квартал Чугуевски лекарите от незабавна помощ хоспитализираха 35-годишен мъж. 

Заместник-началник на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна в Харковска област Анатолий Торяник, сподели, че се търси още един чиновник на Топлоелектрическа централа.

" По информация на личния състав в помещението, където е паднала ракетата, е имало двама дежурни. Единият е открит мъртъв. Продължаваме издирването на втория ", добави той.

" Някои региони през днешния ден бяха подложени на масиран обстрел от окупаторите. В резултат на това оборудванията за електрозахранване бяха изключени и редица обитаеми места останаха без ток. Спасители на Държавната работа за изключителни обстановки бяха изпратени на място за премахване на следствията от катастрофи, породени от вражеското нахлуване, като бяха включени и експерти от военно-цивилни администрации, комунални служби и служби за незабавна помощ “, написа Синегубов в своя телеграм канал.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява, че даже студът, гладът, мракът и жаждата не са толкоз страшни, колкото дружбата с руснаците. 

„ Дори в тъмнината Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове. Преднамерени и цинични ракетни офанзиви против гражданска сериозна инфраструктура. Няма военни цели “, написа той във Facebook, представен от бТВ. 

Зеленски удостовери, че областите Харков и Донецк са без електрозахранване, а в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област има частични проблеми с тока.

Украинският президент се обърна към руснаците с думите: „ Вие още ли мислите, че сме " един народ "? Още ли мислите, че може да ни изплашите, пречупите и принудите да отстъпим? Вие в действителност ли нищо не сте разбрали? Не сте разбрали кои сме ние? “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР