Volocopter всъщност представлява дрон за един пътникVolocopter отразява визията на

...
Volocopter всъщност представлява дрон за един пътникVolocopter отразява визията на
Коментари Харесай

CES 2018: Intel демонстрира летящ автомобил

Volocopter в действителност съставлява дрон за един пасажер

Volocopter отразява визията на Intel за безпилотно летящо такси

Прототип на летящ автомобил е една от атракциите на почналото през днешния ден ревю CES 2018 в Лас Вегас. Иновативният Volocopter е разработка на процесорния колос Intel.

„ Летящ автомобил ” обаче е по-скоро маркетингово обръщение за машината, която прилича като структура познатите дронове, разяснява Gizmochina. Все отново летящият уред е задоволително огромен, с цел да транспорти един човек.
още по тематиката
В бъдеще сходно устройство, задвижвано от 18 мотора и витла, би могло да се употребява в ролята на безпилотно такси за транспорт на пасажери.

„ Представете си, че отваряте приложение на смарт телефона и извиквате въздушно такси ”, разяснява шефът на Intel Брайян Крзанич. По неговите думи, научно-фантастичното бъдеще е по-близо, в сравнение с наподобява.

Двигателите на Volocopter се зареждат от 9 акумулатори. Устройството може да лети устойчиво, даже в случай че 1-2 акумулатори излязат от строя, твърди разработчикът. Летящият автомобил е оборудван със система за навигация и балистичен парашут за сериозни обстановки.

Комерсиален вид на Volocopter ще се появи на пазара едвам откакто получи утвърждение от Федералната работа за гражданската авиация на Съединени американски щати (FAA), прецизираха от Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР