Volkswagen ще инвестира €3,5 милиарда в изграждането на дигиталния си

...
Volkswagen ще инвестира €3,5 милиарда в изграждането на дигиталния си
Коментари Харесай

Volkswagen влага €3,5 милиарда в дигиталното бъдеще на автомобилите

Volkswagen ще влага €3,5 милиарда в построяването на цифровия си бизнес и артикули, включващи основани на " облака " платформи, които да свържат колите и потребителите, предлагайки услуги като споделени коли, написа Reuters.

Германският авто производител съобщи, че работи и по нова операционна система, която ще носи името vw.OS, и ще бъде въведена в електрическите коли на компанията от 2020 година

Тези нови транспортни средства ще имат напълно нова електронна архитектура, която ще помогне за самостоятелните функционалности - вместо всички към 70 разнообразни датчика и контролери да работят самостоятелност, те ще бъдат ръководени от операционната система.

По този метод информацията, събрана от паркинг датчика, ще бъде обвързвана с кормилото, спирачките и карти, което ще разреши на колите да се паркират сами, когато камерата забележи свободно място.

По този метод ще е и по-лесно софтуерът да бъде обновяван, защото няма да се разчита на голям брой стратегии от трети страни.

VW заяви още, че ще пусне своя услуга за шерване на коли в Берлин, употребявайки 2 000 електрически коли.

 Краят на автомобилната промишленост такава, каквато я познаваме, е напълно близо
Краят на автомобилната промишленост такава, каквато я познаваме, е напълно близо

Гигантите в сферата към този момент се готвят за момента, в който продажбите с малко, само че вечно ще стартират да понижават
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР