Volkswagen пуска ли достъпен EV? На конференция миналата седмица главният

...
Volkswagen пуска ли достъпен EV? На конференция миналата седмица главният
Коментари Харесай

Е-кола за 40К лв.е възможна: Шефът на VW

Volkswagen пуска ли наличен EV? На конференция предходната седмица основният изпълнителен шеф на автомобилния производител Оливър Блум сподели, че електрическа кола на цена към 22 000 $ (20 000 евро) е допустима до края на десетилетието.

Блум изясни, че намаляването на разноските за акумулатори ще бъде главният мотор за по-ниски цени на EV по време на бъдеща конференция в Берлин, както Ройтерс заяви.

Той уточни напредъка в унифицираните батерийни кафези, за който VW твърди, че ще понижи разноските за акумулатори на половина. Volkswagen показа новите батерийни кафези по време на своя Power Day през 2021 година Компанията сподели, че гъвкавостта ще разреши потреблението в до 80% от всички EV модели на VW Group.

Обединените кафези ще се създават във фабриката му в Залцгитер при започване на 2025 година В бъдеще VW възнамерява заводът да доближи 40 GWh годишен потенциал или задоволително за 500 000 транспортни средства.

" Ние сме виновни да пуснем верните артикули на вярната цена на пазара ", сподели Блум предходната сряда.

Volkswagen разкри проектите си за най-евтиния си EV до момента, концепцията ID 2all, през март, защото наподобява да се конкурира с пазарни водачи като Tesla и китайския BYD. ID 2all ще стартира от под 25 000 евро (приблизително $27K), с обсег до 450 км (279 мили).

 width=

Volkswagen възнамерява още по-евтина електрическа кола за 40К лева

Производствената версия на ID 2all ще бъде показана за Европа през 2025 година Тя ще се базира на платформата MEB Entry като един от десетте нови модела, пуснати на пазара до 2026 година

Междувременно Volkswagen разкри, че работи и върху електромобил на цена под $22K (20 000 евро).

 width=

Проектът, за който се допуска, че ще бъде наименуван ID 1, ще бъде най-малкият и най-достъпен електрически модел на VW до момента. Според Autocar електрическата кола ще бъде сходна по мярка с газовото Polo (може също да носи неговото име).

Polo е дълъг 3м, необятен 167 см и висок към 147 см, тъй че новият електрически модел евентуално ще бъде в този диапазон.

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Passenger Cars, Томас Шафер, сподели по-рано: " Polo е доста сполучлив и е една от нашите икони и ние ще използваме тази идея за транспортно средство и в бъдеще. "

ID 1 евентуално ще споделя елементи с ID 2all, в това число избор сред 38 kWh или 58 kWh батерия. За тази цена VW може да предложи още по-малка батерия.

 width=

 width=

Блум сподели на конференцията в сряда, " След като първите консуматори бяха достигнати с електрически коли, в този момент имаме потребност потребителите да бъдат уверени от технологията, които нямат опция да конфигурират станция за зареждане вкъщи. "

Volkswagen в детайли разказа ID 2all с благоприятни условия за бързо зареждане (10%-80%) за 20 минути. Компанията към момента не е предоставила повече детайлности за модела.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР