Volkswagen представи компактния кросоувър Taigun, разработен специално за индийския пазар.

...
Volkswagen представи компактния кросоувър Taigun, разработен специално за индийския пазар.
Коментари Харесай

Volkswagen и Skoda представиха малки кросоувъри специално за Индия

Volkswagen показа компактния кросоувър Taigun, създаден особено за индийския пазар. Официалната премиера на автомобила се състоя на автомобилното ревюто в Ню Делхи.
 Снимка 465065
Източник:

За първи път името Taigun беше употребявано за дребен концептуален автомобил с дължина 3,85 м, показан през 2012 година. Дължината на серийния кросоувър е 4,2 м, а междуосието - 2,65 м. Автомобилът е издигнат върху модулната платформа MQB-A0, като споделя множеството съставни елементи и възли с новия кросоувър Skoda, който дебютира на същото ревю.

От компанията означават, че Volkswagen Taigun получава специфични настройки на окачването, приспособени към характерностите на индийските пътища. Пътният луфт на автомобила е 205 милиметра.
 Снимка 465066
Източник:

Кросоувърът Taigun получава 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор със 130 к.с. с функционалност за дезактивиране на някои от цилиндрите при ниски натоварвания. Възможно е моделът да се предлага с трицилиндров елемент с мощ 115 к.с, както и с мотор, работещ на природен газ.

Скоростните кутии са шестстепенна ръчна или седемстепенна роботизирана с два съединителя. Volkswagen Taigun ще се предлага единствено с предно задвижване.
 Снимка 465067
Източник:

Нов стилен кросоувър на Skoda за разрастващите се страни

Чешката марка Skoda сподели на автосалона в Ню Делхи първообраз на новия стилен кросоувър Vision In, чиято серийна версия ще бъде предопределена за пазарите в разрастващите се страни.

Дължината на концептуалния автомобил е 4256 мм, което е с 126 мм по-малко от модела Karoq, а размерът на междуосието е 2671 мм. Кросоувърът се основава на архитектура, наречена MQB-A0-IN - усъвършенствана версия на модулната платформа MQB-A0 за " по-младите " модели на концерна Volkswagen.

Външните отличителни характерности на кросоувъра са солидна решетка с отвесни летви, тесни LED фарове и 19-инчови алуминиеви джанти. Вътре има изцяло цифрово табло, обособен мултимедиен екран, тъчпад за надзор на функционалностите на автомобила и електронен селектор на предавки.
 Снимка 465068
Източник:

Skoda Vision In е оборудван с 1,5-литров четирицилиндров бензинов турбо мотор, който развива мощ от 150 конски сили.

Серийното произвеждане на новия дребен кросоувър на Skoda стартира в Индия при започване на 2021 година. Дали моделът ще доближи и до други страни, към момента не е оповестено.
 Skoda реши да се насочи към Индия вместо към Съединени американски щати
Skoda реши да се насочи към Индия вместо към Съединени американски щати

Чехите вместо VW ще вършат на ниска цена модел за третия пазар в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР