Volkswagen празнува световната премиера на новия Golf R. В Европа

...
Volkswagen празнува световната премиера на новия Golf R. В Европа
Коментари Харесай

Volkswagen представи най-мощния Golf

Volkswagen чества международната премиера на новия Golf R. В Европа предварителните продажби на флагмана на Golf, с мощ от 320 к.с., стартират от 5 ноември. Golf R е обичайно най-мощният модел в най-успешната продуктова линия на Volkswagen за всички времена. Golf R e постоянно със задвижване на четирите колела, той е постоянно извънредно динамичен, постоянно с изключително извънреден дизайн и съоръжение, и постоянно е софтуерен пример за своя клас - Golf класът. И този път не е по-различно: Golf R ще бъде първият Volkswagen преди края на тази година, който бива стартиран с нова система за задвижване на всички колела - 4MOTION с R-Performance Torque Vectoring. Тази умна обвързвана система дава ново измерение на динамичността на шофиране.

С новия състезателен автомобил, Volkswagen акцентира огромния капацитет на Golf, който към този момент е в осмото си потомство. В бъдеще тази икона от компактния клас, създадена в над 35 милиона екземпляра, ще обгръща мощ сред 66 кВт (90 к.с.) 2 и 320 к.с., към този момент идващи от новия Golf R. Golf се предлага с бензинов мотор (TSI) 3, дизелов мотор (TDI) с авангардно двойно дозиране, мотор с природен газ (TGI), като 48V мек хибрид (eTSI) и с включен хибриден задвижващ механизъм (eHybrid). Тази необятна гама от благоприятни условия в композиция с неговия изчистен и актуален дизайн трансформират Golf в един от дребното модели с огромен размер на произвеждане в света, който ясно се отличава от останалите категории транспортни средства.

Сега новият Golf R е върховият, най-мощният модел на продуктовата линия досега. Със своята задвижваща технология той оглавява всичко, което е стартирано до момента с емблемата Golf. Петото издание на спортния автомобил форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 4,7 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана до 250 км/ч. Golf R обаче може да се поръча и с опционален пакет R-Performance, който разрешава да се усили оптималната скорост до 270 км / ч. Въпреки това, освен самостоятелните характерности на шофиране дефинират характера на новия Golf R, а по-скоро комбинацията от 420-нМ въртящ миг, авангардна ходова част и най-прогресивното задвижване на всички колела в тази категория, са тези които дефинират новото статукво във връзка с динамичността.

Новата система за задвижване на всички колела и високотехнологичната ходова част се работят в унисон, с цел да основат голям брой нововъведения, които оферират оптималната пъргавост и наслаждение от шофирането. Системата 4MOTION с R-Performance Torque Vectoring е новият надзорен център, който разпределя мощността на мотора към четирите задвижвани колела. Новото задно задвижване разпределя задвижващата мощ на турбо бензиновия мотор в Golf R освен сред предния и задния мост, само че и вариационно сред двете задни колела. Това прави допустимо доста повишение на динамичността, изключително при завиване. Като първо в света, задвижването на четирите колела също е обвързвано в мрежа посредством Vehicle Dynamics Manager (VDM) с други системи на ходовата част, като електронните блокировки на диференциала (XDS) и адаптивно ръководство на шасито DCC. Благодарение на тази тясна интеграция на другите системи, новият Golf R предлага оптимални характерности на сцепление и неутрално ръководство с най-висока степен на точност.

Между другото, настройката на новия Golf R е точно настроена на Нюрбургринг Нордшлайфе. В композиция с пакета R-Performance, Golf R даже се предлага със специфичен профил за шофиране на Нюрбургринг, прочут като „ Special “. Като част от този профил на шофиране, всички основни параметри на задвижване са приспособени към именитата спортна писта - в това число новото задвижване на всички колела. И резултатите са на разположение: както е показано по време на вътрешни тестови карания, Golf R - който е оборудван със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител (DSG) като стандарт - е с до 19 секунди по-бърз на обиколка към спортната писта по отношение на своя предходник (07:51 минути).

Флашбек: първият Golf R32, показан през 2002 г бе автомобилна сензация. Със своя 3,2-литров шестцилиндров мотор, с мощ 177 кВт (241 к.с.) 4, това беше най-мощният Golf, който Volkswagen е създавал до този миг. Той също по този начин бе оборудван със задвижване на всички колела и имаше ускоряване от 0 до 100 км/ч единствено за 6,6 секунди. Първият Golf R се продаде три пъти по-добре от предстоящото. От средата на 2003 година моделът се трансформира в първият в света Volkswagen, предлаган с трансмисия с двоен съединител (DSG). През 2005 година дебютира вторият Golf R32 и с 184 кВт (250 к.с.) 4беше още по-мощен и съвременен. Изминаха четири години до Международното автомобилно ревю през 2009 година във Франкфурт, по време на което Volkswagen отпразнува международната премиера на наследника, приближаващ въз основата на шестото потомство Golf. Моделът мина от V6 с атмосферен мотор на 2.0-литров четирицилиндров мотор с турбокомпресор (TSI), който бе с 21 % по-ефективен. R32 стана R и с него мощността на третото потомство се усили до 199 кВт (270 к.с.) 4. През септември 2013 година четвъртото потомство Golf R бе показано въз основата на Golf 7, като още веднъж направи своя дебют на Международното автомобилно ревю. Вече с 320 кс той мина прага от 300 к.с.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР