Volkswagen планира да закупи 20% от китайската компания за производство

...
Volkswagen планира да закупи 20% от китайската компания за производство
Коментари Харесай

Volkswagen ще придобие 20% от китайски производител на батерии

Volkswagen възнамерява да закупи 20% от китайската компания за произвеждане на автомобилни акумулатори Guoxuan Hugh-tech, съобщи Reuters, базирайки се на два свои източника. Това е част от напъните на концерна, ориентирани към производството на електрически автомобили.

Целта на компанията посредством първото си закупуване на дял на производител на акумулатори е да улесни производството и продажбата на нужните 1,5 млн. нови електрическия автомобил за локалния пазар към 2025 година Батериите ще бъдат употребявани също и в хибридите на колоса.

Въпреки че Guoxuan e листната на борсата в Шенжен, упованията са договорката да се случи посредством частно изкупуване на нейни акции при понижена цена. Общата сума на транзакцията ще е евентуално по-ниска от 600 млн. $, като се има поради пазарната капитализация на Guoxuan от 2,8 милиарда $.
 Volkswagen търси 2500 експерти по електроника през 2020-а
Volkswagen търси 2500 експерти по електроника през 2020-а

Компанията се развива като цялостен снабдител на хардуер, програмен продукт и IT услуги

Тепърва изкупуването им би трябвало да бъде утвърдено от локалния регулатор. Ако то премине през него, Volkswagen ще се трансформира във втория максимален акционер в Guoxuan след Zhuhai Guoxuan Trading с 25%. След договорката акциите на производителя на акумулатори нарастнаха с 10%.

Guoxuan а третата по величина компания в сегмента след CATL и BYD. Тя е основана в Хефей, където Volkswagen създава електрически автомобили взаимно с JAC Motor. По-рано концернът влага 2,5 милиарда $ в взаимен цех със SAIC Motor, който ще създава по 300 хиляди автомобила, а също така усилва и производството си на електрически автомобили в югоизточния град Фошан, където пък си партнира с FAW Group.
 Volkswagen залага на Китай в производството на електрически автомобили и желае да конкурира Tesla там
Volkswagen залага на Китай в производството на електрически автомобили и желае да конкурира Tesla там

Компанията желае да прави по 1 милион такива коли до 2022-а

Компанията работи и с CATL за доставката на акумулатори, а през предходната година от борда на колоса намекнаха, че тя може да построи и личен цех за тях в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР