Volkswagen отново е в конфликт със синдикатите. Работническият съюз отказва

...
Volkswagen отново е в конфликт със синдикатите. Работническият съюз отказва
Коментари Харесай

Синдикатите на Volkswagen блокират новия завод на компанията в Източна Европа, за който и България се бори

Volkswagen още веднъж е в спор със синдикатите. Работническият съюз отхвърля да даде позволение за създаване на нов цех на концерна в Източна Европа или Турция, оповестява авторитетният немски настоятелен ежедневник Handelsblatt. Вместо това, синдикалната организация упорства да бъдат ремонтирани и употребявани съществуващи мощности.

" В рамките на Надзорния съвет ние няма да гласуваме в поддръжка на това предложение ", споделят показали на Работническия съвет. Както стана ясно, Volkswagen преглежда четири страни - България, Сърбия, Румъния и Турция - за построяването на нов цех, в който да се създават коли от марките Seat и Skoda.

Миналата седмица сръбско издание съобщи, че компанията към този момент е избрала западната ни съседка, само че от VW обявиха публично, че решение няма. Инвестицията се прави оценка на към €1,3 милиарда и ще сътвори най-малко 5 000 работни места.
 Сръбско издание: Volkswagen избра Сърбия за новия си цех
Сръбско издание: Volkswagen избра Сърбия за новия си цех

От компанията настояват обаче, че решението към момента не е взето

Поредният спор заплашва да задълбочи още повече битката за власт сред работодателите и чиновниците, разяснява изданието. Изграждането на нов цех в Източна Европа е част от по-голямо преструктуриране в компанията. В рамките му фабриката в Емден би трябвало да бъде преоборудвана и в нея да се създават електрически автомобили. Досега там се произвеждаха моделите Passat.

Идеята е тези поточни линии да бъдат преместени в завода на Skoda в Чехия. Заради което пък чешката марка ще има потребност от спомагателни мощности - още повече, че по-бюджетният бранд бележи впечатляващ растеж на продажбите и неотдавна стартира произвеждане на някои SUV модели в Германия - нещо, което не се бе случвало до момента.

Работниците, които са мощно показани в борда на шефовете, упорстват за преструктуриране на действителен, само че не употребен на цялостния си капаците цех. Според тях това ще реши казуса, ще отстрани потребността от построяването на нова фабрика в Източна Европа и ще коства на компаняита едвам €200 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР