Volkswagen отдавна обявиха своите амбициозни планове в сферата на електромобилите.

...
Volkswagen отдавна обявиха своите амбициозни планове в сферата на електромобилите.
Коментари Харесай

Volkswagen засилва програмата си за производство на електромобили

Volkswagen от дълго време оповестиха своите амбициозни проекти в областта на електрическите автомобили. Сега обаче излиза наяве, че автомобилният производител ще форсира реализацията им, оповестява CNN.

Според медията немската компания усилва броя на новите електрически модели, които възнамерява да построи в границите на идващото десетилетие, от 50 на 70. Групата към този момент разгласи проектите си за големи вложения в технологии за електрическо задвижване и произвеждане на акумулатори, като по този метод сложи на масата упоритостите си да влезе в сериозна конкуренция с водещите производители на този пазар като Tesla.

Във вторник, Volkswagen Group излезе с изказване, че възнамерява да построи 22 милиона електрически автомобила до 2028 година, което е внезапно нарастване по отношение на предходните поръчки за 15 милиона. Освен това, в него се споделя, че компанията може да се включи и в бизнеса с произвеждане на акумулатори в Европа.



Към момента обаче, има някои индикации, че увеличените вложения в нови технологии стартират да се отразяват на приходите на Volkswagen.

Печалбите на групата доближават 13,9 милиарда евро (15,7 милиарда долара) за 2018 година, което е нарастване от 0,7% по отношение на миналата година. Разходите за научноизследователска и развойна активност обаче нарастват с 3,8%, а вложенията в електрически технологии се отразяват най-вече на облагите на главния бранд на Volkswagen.

Автомобилни производители от целия свят считат, че краят на мотора с вътрешно горене е само въпрос на време и доста от тях към този момент си слагат амбициозни цели в областта на електрическите и хибридните мотори. И въпреки всичко, огромна част от тях започват от доста ниски позиции.

Volkswagen Group, която включва Audi, Porsche и Skoda, е продала рекордните 10,8 милиона автомобила през 2018 година, само че единствено 40 000 от тях са били електрически и едвам 60 000 – хибридни. Затова и доста автомобилни компании се стремят да споделят разноските за изследователска и развойна активност с други свои съперници. BMW и притежателят на Mercedes - Daimler – да вземем за пример към този момент образуваха стратегическо партньорство, фокусирано върху високо-автоматизирано и самостоятелно шофиране.

Ford и Volkswagen въпреки това оповестиха през януари проект за взаимно основаване на коли, което включва и изследвания на опциите за общи разработки на електрически автомобили от последващо потомство.

Миналата седмица Volkswagen разгласи също по този начин, че отваря своята платформа Modular Electric Toolkit (MEB) и за други автомобилни производители. Компанията разказва платформата като " сърцето " на своята " електрическа атака ".

Освен всичко друго, тя обвърза своите индустриални цели и с намаляването на CO2 излъчванията от автомобилния си парк с 30% до 2025 година, като в тази връзка си е сложила като съществена цел до 2030 година 40% от транспортните средства, които продава, да бъдат електрически. Два от моделите, които би трябвало да изиграят основна роля и да дадат конкурентно преимущество на Volkswagen Group в битката с Tesla за лидерското място на пазара на електрически автомобили - Audi e-tron и Porsche Taycan - ще влязат в произвеждане тази година. И за двата модела към този момент има по над 20 000 предварителни поръчки.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР