Volkswagen казва, че цели да направи „електрически автомобили за милиони,

...
Volkswagen казва, че цели да направи „електрически автомобили за милиони,
Коментари Харесай

Бъдещите електромобили на VW ще гонят цената на еквивалентен дизелов модел

Volkswagen споделя, че цели да направи „ електрически коли за милиони, а не за милионери “. Именно високите цени през днешния ден са спънка за по-масовото нахлуване на електрическите автомобили.

След като разкри някои детайлности за новата модулна електрическа платформа (MEB), която до 2025 година ще е в основата на милиони електрически модели на концерна, Томас Улбрих хвърли малко светлина и върху ценовата политика, която ще се гони за тези коли.

“Убедени сме, че ще можем да убедим милиони, защото цената към този момент няма да е по силите единствено на специфични клиенти, “ съобщи Улбрих.

Същият декларира, че електрическите модели ще са конкурентни ценово на аналогични дизелови модели. Веднага идва и сметката. Jetta TDI SE от 2015 година (преди експлоадиране на „ Дизелгейт) в Съединени американски щати е коствала $24 895, което е с 25% повече по отношение на Jetta 1.8T SE. При Touareg 2015 разликата е по-малко: дизелов Touareg е започвал от $53 155, до момента в който бензиновият е започвал от $45 615 (разлика 17%). Да, тези цени са за Съединени американски щати, само че би могло да се допусна, че сходно съответствие е важало и за Европа.

Новите електрически автомобили следва да стартират да се появяват на пазара през 2020 година, първите сигнали за които бяха дадени във формата на ID хечбек и ID Crozz кросоувър, а през 2022 година би трябвало да забележим и серийния вид на ID Microbus.

Предвижданията на Bloomberg New Energy Finance са, че разликата сред бензиновите и дизеловите еквиваленти също ще понижава. Същият отчет счита, че бензиновите и електрическите модели ще доближат ценови паритет към 2025 година, защото разноските за произвеждане на акумулатори ще спаднат.

В коментара за доближаването на цените не са споделя нищо за държавната дотация: ще бъде ли включена, в какъв размер ще е и така нататък

Томас Улбрих има вяра, че при започване на 2020 година компанията ще продава по 150 000 електрическия автомобил годишно, а до 2025 година това число ще доближи 1 000 000.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР