Volkswagen Group, вторият по големина производител на електрически автомобили в

...
Volkswagen Group, вторият по големина производител на електрически автомобили в
Коментари Харесай

Volkswagen изчерпа запасите си от електромобили

Volkswagen Group, вторият по величина производител на електрически коли в света, изпитва дефицит на транспортни средства с акумулатори на европейския и американския пазар, откри Ройтерс.

Запасите на дилърите от електрически автомобили се изчерпват, а доставката на нови е проблем, защото фабриките не работят на цялостен потенциал заради липса на части. Това удостовери ръководителят на компанията Херберт Дис, който сподели, че марката е разпродала всички електрически транспортни средства в Съединени американски щати и Европа за тази година.

„ Постоянните спирания във веригата на доставки имаха негативно влияние върху световното произвеждане “, сподели Херберт Дис пред кореспонденти. „ Това се отнася освен за Volkswagen ID.3 и ID.4, само че и за електрическите транспортни средства на Audi и Skoda, които са доста търсени в Европа. “

Той напомни още, че Volkswagen Group е един от най-големите производители на електрически коли в света - единствено за последното тримесечие концернът е продал съвсем 100 000 такива коли. Продължаващите проблеми с превозването и доставката на съставни елементи са причина за произлизащия дефицит, сподели Дис и акцентира, че европейците и американците, които поръчват кола в този момент, няма да я получат до идната година.

В средата на март Volkswagen разгласи наложително прекъсване на един от най-големите европейски фабрики в Братислава заради събитията в Украйна: компанията не може да получава елементи от украинските снабдители. По-късно, заради същата причина, всички европейски заводи на концерна стопираха работа.

Що се отнася до заводите на концерна в Русия, то там не се внасят коли Volkswagen от началото на март и това важи за всички марки, благосъстоятелност на концерна. Тези модели, чието произвеждане е локализирано в Русия, към момента се оферират от дилърите, макар че фабриките в района на Калуга и Нижни Новгород са краткотрайно затворени.

Ако в близко бъдеще е допустимо да се решат проблемите с доставката на съставни елементи, тогава през лятото производството може да бъде обновено, само че съгласно други източници времето на престой може да продължи най-малко до есента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР