Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за

...
Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за
Коментари Харесай

Volkswagen бави решението за новия завод до февруари

Volkswagen Group към момента не е взела дефинитивно решение за създаване на цех в Турция, написа Automobilwoche, цитирайки свои източници. Очаква се то да бъде взето чак през февруари, прецизира немското издание.

По-рано VW избра Маниса, град на 40 км от Измир. В новия цех ще се създава идващото потомство на Passat и сходния модел Skoda Superb. Прогнозата е, че заводът ще създава по 300 хиляди автомобила годишно от 2022 година

Германският тръст забави решението си поради офанзивата на Турция в Северна Сирия. Действията на президента Реджеп Тайп Ердоган провокира редица рецензии от синдикати и политици. Това накара Volkswagen да отсрочи решението си.

От материала на Automobilwoche обаче научаваме, че Volkswagen не се е отказал от Турция, а единствено изчаква обстановката да се успокои. Според източници на изданието компанията не преглежда други разновидности отвън Турция.

България, Румъния и Сърбия имаха очаквания, че VW Group ще премисли решението си за новия цех, в който ще влага €1,3 милиарда. Дори и VW да се откаже от произвеждане в Турция, вторият най-вероятен вид е пренасяне на производството на Passat в съществуващата фабрика в Братислава, Словакия.
 Тези думи издават решението на
Тези думи издават решението на " Фолксваген " за новия цех

Идва ли краят на сагата?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР