Volkswagen AG стана най-големият акционер в калифорнийския разработчик на батерии

...
Volkswagen AG стана най-големият акционер в калифорнийския разработчик на батерии
Коментари Харесай

Volkswagen инвестира $100 млн. в компания за твърдотелни батерии

Volkswagen AG стана най-големият акционер в калифорнийския разработчик на акумулатори с корав електролит QuantumScape Corporation, откакто влага $100 млн. в компанията. Германският тръст разгласи проектите си да стартира серийно произвеждане на твърдотелни батерии до 2025 година

Volkswagen си сътрудничи с QuantumScape от 2012-ра и твърди, че вследствие на взаимната работа технологията към този момент бележи "съществен механически прогрес ". Двете компании възнамеряват да образуват джойнт венчър, който да направи допустимо производството в "индустриални мащаби ".

След инвестицията шефът по развойната активност на Volkswagen Аксел Хайнрих ще бъде назначен за член на борда на шефовете на QuantumScape. Според него твърдотелните акумулатори са "повратна точка в електрическата подвижност ". Като образец мениджърът привежда е-Golf, чийто обхват с едно зареждане ще бъде повишен от 300 на 750 км с помощта на батерии с корав електролит.

Освен че оферират доста по-висока енергийна компактност от йон-литиевите акумулатори, твърдотелните батерии са по-безопасни, по-компактни и се зареждат по-бързо. От Volkswagen означават, че при идентични габарити със в този момент употребяваните батерийни блокове новата технологията предлага самостоятелен пробег, съпоставим с този на бензиновите и дизелови коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР