Volkswagen AG ще инвестира малко под 1 млрд. евро в

...
Volkswagen AG ще инвестира малко под 1 млрд. евро в
Коментари Харесай

Volkswagen строи нов завод за електрически батерии

Volkswagen AG ще влага малко под 1 милиарда евро в построяването на нов цех за електрически акумулатори в Долна Саксония. Тази вест идва след съвещание на Надзорния и Управителния съвет на компанията, на което е взето решение да се форсира реализацията на тактиката на автомобилния производител за развиване на програмата за произвеждане на електрически автомобили.



„ Като част от нашия фокус в областта на електрификацията на автомобилната промишленост, планираме да подсигурим производството на акумулатори посредством стратегически партньорства. В същото време желаеме да усъвършенстваме опциите си за лично произвеждане в Европа, което да поддържа проектите ни за напредък. С оглед на все по-сложната среда на нашия пазар е доста значимо да се концентрираме върху главната ни тактика, а тя е обвързвана с развиването на програмата ни за електромобили”, разяснява Ханс Дитер Пьотш, ръководител на Надзорния съвет на Volkswagen AG.

Според основния изпълнителен шеф на компанията, Херберт Дийс, автомобилната промишленост е в центъра на фундаментална промяна, което трансформира електрификацията на дизеловите модели на Volkswagen в задача от първостепенно значение. “В същото време създаваме новаторски бизнес модели, с цел да можем през идващите години да предложим неповторими мобилни услуги”, разкрива Дийс.

Министър-председателя на Долна Саксония, Стефа Вайл, от своя страна беше безапелационен, че тази инвестиция ще трансформира провинцията в бастион за производството на електрически акумулатори за автомобилния бизнес, което ще се отрази позитивно в икономическо отношение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР