Volkswagen AG и Ford Motor Company обявиха първото официално споразумение

...
Volkswagen AG и Ford Motor Company обявиха първото официално споразумение
Коментари Харесай

Volkswagen и Ford обявиха глобалния си съюз

Volkswagen AG и Ford Motor Company оповестиха първото публично съглашение от огромния съюз, който ще докара до усилване на конкурентноспособността на двете компании и по-доброто обслужване на клиентите в ерата на бързопроменящата се промишленост. Изпълнителните шефове на Volkswagen доктор Хърбърт Диес и на Ford Джим Хакет потвърдиха, че фирмите ще развиват лекотоварните коли и средноголемите пикапи за световните пазари още от началото на 2022 година Съюзът ще докара до доста увеличение на мащаба и успеваемостта и ще помогне на двете компании да споделят вложения в автомобилна архитектура, което обезпечава разнообразни благоприятни условия и технологии.

Двете компании пресмятат, че съдействието за лекотоварните коли и пикапите ще обезпечи усъвършенствани годишни оперативни резултати преди данъчно облагане още през 2023 година

В допълнение Volkswagen и Ford са подписали меморандум за съгласие да изследват други благоприятни условия за съдействие, включително самостоятелни коли, мобилни услуги и електрически коли и са почнали да изследват опциите. Двете компании обявиха, че са отворени да обмислят спомагателни благоприятни условия и за други коли в бъдеще. Екипите ще продължат да работят върху детайлите в идващите месеци.

" С течение на времето обединяването ще помогне на двете компании да основат стойност и да посрещнат потребностите на клиентите и обществото ", съобщи Хакет. " То ще докара освен до забележителна успеваемост и ще помогне на двете компании да подобрят своята жизнеспособност, само че също ни дава опция да си сътрудничим по шерване на идната епоха от подвижността. "

Диес добави: " Volkswagen и Ford ще впрегнат груповите си запаси, нововъведения и качества и спомагателни пазарни позиции, с цел да служим още по-добре на милиони клиенти по света. В същото време съюзът е крайъгълен камък в желанието ни да подобрим конкурентноспособността си. "

Съюзът, който не води до придобиване на взаимна благосъстоятелност сред двете компании, ще се контролира от взаимен комитет. Комитетът ще се управлява от Хакет и Диес и ще включва старши мениджърите от двете компании.

Сътрудничество за лекотоварни коли и пикапи

И двете компании – Ford и Volkswagen – имат мощен бизнес с лекотоварни коли и пикапи по света с известни имена като гамата Ford Transit и Ranger, както и Volkswagen Transporter, Caddy и Amarok. Общият размер лекотоварни коли на двете компании от 2018 година възлиза на почти 1.2 милиона бройки по света, което съставлява колаборация сред най-големия индустриален размер в промишлеността.

Търсенето на средноразмерни пикапи и ванове се чака да се усили в идващите 5 години. Съюзът ще помогне на фирмите да споделят индустриални разноски, да употребяват съответния си индустриален потенциал, да подобрят качествата и конкурентноспособността на техните коли и обезпечат финансова успеваемост, като в същото време запазят отличителните характерности на всяка от марките.

Чрез съюза Ford ще проектира и създава средноразмерни пикапи за двете компании, които се чакат на пазара при започване на 2022 година Ford има намерение да проектира и създава за двете страни огромни лекотоварни коли за европейските клиенти, а Volkswagen възнамерява да създава градски ван.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР