Волжският автомобилен производител обяви старта на продажбите на седана Lada

...
Волжският автомобилен производител обяви старта на продажбите на седана Lada
Коментари Харесай

Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара

Волжският авто производител разгласи старта на продажбите на седана Lada Vesta Sport. Най-бързият и най-скъп модел на марката е оборудван с пренастроено окачване, понижен пътен луфт и мотор с мощ 145 конски сили.

АвтоВАЗ назова цената на Sport-модификацията на седана Lada Vesta, която бе показана лятото на 2018 година. Продажбите на новия модел, които започват от 31 януари, стартират от 1 009 900 рубли (при настоящия курс - към $15,3 хиляди или 26,2 хиляди лв., бел. ред.). Руските медии означават, че това е първият модел на Лада, чиято цена надвишава 1 милион рубли.
 Снимка 403448
Източник:

От общоприетия седан Lada Vesta Sport се отличава с по-аеродинамично купе, разширена колесна база, 17 цолови колела, модифицирано окачване, намелен с 31 мм пътен луфт и по-ефективни спирачки. Общо в структурата са употребявани 200 нови възли и елементи, написа autonews.ru.

Lada Vesta Sport е комплектувана с осъвременен 1,8-литров мотор, с нови разпределителни валове с модифициран профил, усъвършенствана горивна система с нараснало налягане, както и преконфигурирана система за ръководство на разпределителния вал. Двигателят е обвързван с 5-степенна механична трансмисия.
 Снимка 403444
Източник:

Мощността на мотора е увеличена от 122 на 145 конски сили. Това разрешава колата да форсира от 0 до 100 км в час за 9,6 секунди, оптималната скорост е 198 км в час.

Lada Vesta Sport се предлага и в топ комплектацията Luxe, чието съоръжение включва круиз надзор, многофункионален волан, сензори за светлина и дъжд, затопляне на предните седалки и аудио система. Спортният седан е наличен с пакет Multimedia, с който върви камера за задно виждане и информационно-развлекателен комплекс с навигатор. Цената на този автомобил е 1 045 900 рубли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР