Волфсбург. Министър-председателят на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл, който

...
Волфсбург. Министър-председателят на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл, който
Коментари Харесай

HAZ: Към момента изграждането на завод на „Фолксваген“ в Турция е немислимo, призна Щефан Вайл

Волфсбург. Министър-председателят на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл, който е член на Надзорния съвет на немския тръст „ Фолксваген “, разяснява за изданието Hannoversche Allgemeine Zeitung информацията за отсрочване на решението за създаване на нов цех на компанията в Турция. „ С оглед актуалните условия, не си го представям “, гласи отговорът на Вайл на съответния въпрос. Той разказа новата, трета по ред военна атака на Анкара в Северна Сирия като „ пестник в лицето на човешките права и интернационалното право “.
За Надзорния съвет на „ Фолксваген “ предстоят „ фундаментални разисквания “ на плана за новия цех, разгласи и министърът на стопанската система на Долна Саксония Бернд Алтхусман, също член на управителния орган на немския тръст.
„ Фолкваген “ обмисля от месеци къде да открие новия си цех, като с изключение на Турция, измежду евентуалните претенденти бе и България. В предходните седмици в медиите се появиха голям брой изявления, в които се твърдеше, че немският тръст е избрал региона към Измир за новия си цех. Окончателното решение се очакваше при започване на настоящия месец.
По-рано икономическото издание Das Handelsblatt, базирайки се на свои източници от компанията, заяви, че немският авто тръст отсрочва реализирането на проекта за създаване на цех в Турция поради военна интервенция на Анкара в Сирия. При новосъздалата се обстановка не може да има „ зелена светлина “ за създаване на завода в региона на Измир, разкриха източниците от автомобилния производител. Националният всекидневник Die Zeit цитира представител на „ Фолксваген “, който акцентира само: „ Следим обстановката с огромна угриженост “. Други детайлности не бяха показани.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР