Волфганг Шойбле говори пред френския парламент Германските и френските законодатели

...
Волфганг Шойбле говори пред френския парламент Германските и френските законодатели
Коментари Харесай

Германия и Франция приеха резолюция за нов договор за приятелство


Волфганг Шойбле приказва пред френския парламент

Германските и френските законодатели одобриха обща резолюция, в която се акцентира нуждата от по-тясно съдействие сред двете страни. Приемането на документа е във връзка 55-ата годишнина от подписването на Елисейския контракт за другарство, съобщи Асошиейтед прес.

На особено съвещание на Бундестага ръководителят на френското Национално заседание Франсоа дьо Рюжи съобщи, че мултилатерализмът е " тайната на триумфа на Европа ". Укрепването на съдействието сред нашите две страни е причина за укрепването на Европа, сподели той.

Подписаният през 1963 година Елисейски контракт бележи помиряването сред Франция и Германия след Втората международна война.

Одобрявайки общата резолюция и признавайки значимостта на контракта, немските законодатели приканиха за ново съглашение за задълбочаване на съдействието.

По-късно нощес делегация от немски депутати, водена от ръководителя на Бундестага Волфганг Шойбле, взе участие в Париж в особено съвещание на френския парламент. В тирада, произнесена на френски, Шойбле съобщи, че френско-германското съдействие е история на един триумф и акцентира, че нито едната, нито другата страна няма бъдеще без Европа.

В общата резолюция, гласувана от парламентите на двете страни, техните държавни управления се приканват да " приспособяват основополагащите правила на Елисейския контракт ", тъй че той да дава отговор на новите провокации на глобализацията. Сред тях Шойбле уточни международната миграция, заплахата от интернационален тероризъм, въоръжените спорове край външните граници на Европа, натиска от страна на властнически режими и еволюцията на интернационалните финансови пазари.

Френският парламент одобри със 133 гласа против 12 срещу и двама въздържали се резолюцията, утвърдена преди този момент от Бундестага.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР