Волейболният турнир Звезди на бъдещето за таланти до 16 г.

...
Волейболният турнир Звезди на бъдещето за таланти до 16 г.
Коментари Харесай

Волейболният турнир Звезди на бъдещето се превръща в миниевропейско клубно първенство

Волейболният шампионат " Звезди на бъдещето " за гении до 16 година ще се трансформира в самобитно миниевропейско клубно състезание, оповестиха от уредниците от Левски София.

Отбори от Италия, Сърбия, Русия, Полша и България се включват в конкуренцията при девойките в третото издание на шампионата в София, който към този момент има сериозна известност във волейболния свят като едно от най-предпочитаните надпревари за момчета и девойки, поели по своя път към огромния спорт.

Изданието през 2023 година ще се състои от 21 до 23 декември в спортна зала " Левски София ". Турнирът е с общо 12 тима – момчета и девойки до 16 години.

Италианският Перуджа, сръбският Цървена звезда, съветският Нижни Новгород, полският Стежица и българските Левски София и ЦПВК ще вземат участие в шампионата при девойките.

Италианският Дяволи Роза, съветският Факел Нови Уренгой, сръбският Цървена звезда и българските Левски София, Берое Стара Загора и Люлин са участниците в конкуренцията при момчетата.

„ Все повече и повече са клубовете и мощните волейболните школи от Европа, които демонстрират предпочитание да бъдат част от концепцията, родена и провеждаща се в България. Това е самопризнание и за значимата роля на шампионата за построяването и израстването на волейболните звезди на бъдещето, и за равнището на осъществяване на самото съревнование. Стремим се да доближаваме оптимално изискванията до тези на най-големите шампионати, на които следва да играят тези гении. А паралелно с това развиваме и концепцията, с която се роди „ Звезди на бъдещето “ - грижата за българските гении и тяхното израстване във допустимо най-хубава среда - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб Левски София ", съобщи Атанас Гаров, главен уредник на интернационалния волейболен шампионат за звезди на бъдещето.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР