Волейболният ЦСКА ще има собствена зала до две години, заяви

...
Волейболният ЦСКА ще има собствена зала до две години, заяви
Коментари Харесай

Волейболният ЦСКА ще има нова зала до две години, твърди президентът на клуба

Волейболният ЦСКА ще има лична зала до две години, съобщи президентът на клуба Мариан Колев. Той уточни точна сума за построяването, само че по думите инвестицията ще бъде по-голяма спрямо плана за новата зала на " Левски ", чието създаване ще коства 5 милиона лв..

Намеренията на алените са залата да е за над 3000 фенове. Предизвикателството при израждането на новата зала, което стои пред управлението на ЦСКА, е нейното местонахождение. От клуба се надяват тя бъде наоколо до зала " Васил Симов ", където сега алените играят мачовете си.

Колев добави, че клубът се е отказал от стопанисването на дребната зала " Армеец " преди началото на сезона поради сделка със " София тех парк " за построяването на нова зала на нейно място. Преговорите сред двете страни са пропаднали поради промяна на управлението на държавното сдружение.

Търси се място

" Една от аргументите да освободим непринудено дребната зала " Армеец ", макар че ни беше препоръчан контракт за още една година, е излязлата догадка, че на мястото на тази зала може да построим нова. Имахме създаден план и организирахме няколко срещи с управлението на " София тех парк " и заместник-министри на стопанската система от министерството. Мислехме, че съвсем всичко е контрактувано и трябваше да се организира наложителен конкурс, само че управлението на " София тех парк " се смени за следващ път. Отидохме на среща с новото управление и се оказа, че по някакви причина на това място не може да бъде издигната нова зала ", сподели Колев.

 Волейболният ЦСКА ще има нова зала до две години, твърди президентът на клуба
© LAP.bg

Той съобщи, че несполучливите договаряния са траяли близо шест месеца. Ръководството на ЦСКА е получило предложение за друго място още веднъж в " София тех парк ", чието предложение по думите на Колев клубът " има време да завърши до месец-два " или да стартира търсенето на различен имот.

" Сигурно е, че ще имаме огромна и съвременна зала. По този метод се надявам да забравим за всичките ни проблеми, които имаме преди всеки значим мач и да се чудим къде ще играем и по какъв начин ще съберем почитателите. Единственото, което остава е да намерим имот за залата ", сподели още Колев.

Дербито против " Левски " единствено с почитатели на ЦСКА

Мачът сред ЦСКА и " Левски " беше преместен с един ден поради телевизионното лъчение и ще се играе в петък от 18.30 часа в зала " Васил Симов ". Дербито ще премине без почитатели на сините, с цел да бъдат избегнати ексцесии сред ентусиастите.

Ръководството на ЦСКА ще отпусне 350 билета за мача. Пропуските ще костват по 6 лв., като продажбата им ще продължи до привършване на количествата в сряда и четвъртък от залата. В деня на мача няма да бъдат продавани билети.

Междувременно треньорът на ЦСКА Александър Попов съобщи, че зала " Васил Симов " няма лиценз за семейството на алените от 1/16-финалите за купата на CEV на 7 декември. Срещата с " Локомотив " (Белгород " ще се играе в зала " Универсиада ", която има потенциал 2200 седящи места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР