Волейболният шампион Нефтохимик намали значително възможностите си за класиране в

...
Волейболният шампион Нефтохимик намали значително възможностите си за класиране в
Коментари Харесай

Волейболният "Нефтохимик" се отдалечи от Шампионската лига след загуба от германци

Волейболният първенец " Нефтохимик " понижи доста опциите си за класиране в групите на Шампионската лига след домакинска загуба. Бургазлии отстъпиха с 1:3 (19:25, 19:25, 28:26, 18:25 ) против " Фридрихсхафен " в първия мач от третия квалификационен кръг.

" Не ни доближи опит и убеденост, каквито имаше другият тим. Те са построили нрав на победител с опита, който имат. Ние показахме темперамент, само че не си повярвахме, че можем да пратим мача в тайбрек. Повечето ни състезатели не са играли такива мачове и за тях това беше нещо ново. Не става единствено с по един подобен мач на година, по тази причина се стараем да играем оптимално доста ", сподели треньорът на първенците Найден Найденов.

Според него е обикновено " Нефтохимик " да загуби от подобен тим. " Виждате какъв брой малко неточности позволиха те. За реванша би трябвало да подобрим сервиса си и да понижим непредизвиканите неточности. Трябва да бъдем по-спокойни, с цел да имаме някакви шансове. Надявам се на реванша да бъдем по-уверени. "

Българският тим се показа едва в първите два гейма, в които рано се оказваше в ролята на догонващ и играчите на Витал Хайнен се възползваха.

Най-драматична се оказа третата част. В нея " Нефтохимик " съумя да надделее, въпреки още веднъж да сподели съмнения. Те поведоха с 16:12 и позволиха поврат при 22:23. В последвалото надхитряне бургазлии излязоха победител.

В четвъртия гейм " Нефтохимик " стартира мощно и поведе, само че германците се подвигнаха бързо и след 25:18 завоюваха мача.

Олександър Статсенко стана най-резултатен за българския отличник с 19 точки, Валентин Братоев прибави 15, а Илия Петков - 12. За германците Даниел Малеша направи 17, а Давид Зосенхаймер и Атанасиос Протопсалсис записаха по 14.

Реваншът е в неделя, а " Нефтохимик " се нуждае от победа с 3:0 или 3:1, с цел да има шансове да продължи напред.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР