Волейболният шампион на Италия Лубе (Чивитанова), където играе българският национал

...
Волейболният шампион на Италия Лубе (Чивитанова), където играе българският национал
Коментари Харесай

Знаменит Цветан Соколов изведе италианци на финал на световното! А тази него снимка удиви света

Волейболният първенец на Италия Лубе (Чивитанова), където играе българският национал Цветан Соколов, се класира на първия край в историята си на Световното клубно състезание в Полша. Воденият от Джампаоло Медей отбор се наложи изрично над полския гранд СКРА Белхатов, с националът Николай Пенчев в състава си, с 3:0 (25:23, 25:23, 25:23) .

По този метод Лубе ще играе за първи път в историята си на край на международно клубно състезание и то при първото си присъединяване на подобен конгрес. На финала Цецо Соколов и компания ще спорят за купата против съветския гранд и победител в Шампионската лига Зенит (Казан), който съумя да детронира настоящия клубен първенец – бразилския Сада (Крузейро), след победа също с 3:0 гейма в първата полуфинална среща по-рано довечера. Казанци също ще опитат да завоюват клубната купа за първи път след два изгубени финала през 2015 и 2016 година и два бронзови медала.

Цветан Соколов пък може да завоюва 4-а клубна купа, откакто има 3 с тима на Тренто (2009, 2010 и 2011). За съотборникът му Османи Хуанторена това може да бъде рекорден 5-и сходен трофей, откакто има 4 с трентинци (2009, 2010, 2011 и 2012).

Цецо Соколов изигра следващия си мощен мач за Лубе и стана най-полезен с 14 точки (2 блока, 1 ас и 52% успеваемост в атака) за успеха . Давиде Канделаро и Енрико Честер прибавиха по 8 точки за триумфа.


loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР