Волейболният първенец на България Марица (Пловдив) изигра петгеймова битка с

...
Волейболният първенец на България Марица (Пловдив) изигра петгеймова битка с
Коментари Харесай

Борбена Марица изпусна победа над Лодз в ШЛ

Волейболният отличник на България Марица (Пловдив) изигра петгеймова борба с полския ЛКС Комерскон (Лодз), само че отстъпи с 2:3 (18:25, 25:20, 25:20, 17:25, 10:15) във втория си мач от Група C на Шампионската лига. Пред празните трибуни в зала " Колодрума ", българските шампионки се показаха доста почтено и равностойно на мощния полски съперник.

Във втория мач от днешната стратегия се срещат турският ВакъфБанк (Истанбул) и френският АСПТТ (Мюлуз), като спечелилият ще оглави еднолично краткотрайното класиране в групата. Утре, четвъртък (26 ноември), в последния спортен ден от шампионата в Пловдив, Мюлуз и ЛКС играят от 18,00 часа, а Марица се изправя против гранда ВакъфБанк от 20,30 часа.

От първия сигнал двата тима влязоха в люта борба, която вървеше равностойно досега, когато няколко следващи неточности в нахлуване от страна на маричанки донесоха солидно преимущество от 17:11 за ЛКС. Момичетата на Лазар Лазаров продължиха да се борят и даже за миг понижиха изоставането си до три точки, само че за повече в този гейм не им стигнаха силите. Крайното 25:18 за гостенките оформи Александра Войчик с сполучлива офанзива по блокадата на влязлата от ъгъла 14-годишна Ива Дудова. Марица влезе мощно във втората част и стартира да натрупа преднина, която доближи до осем точки при 14:6. Опитът на полякините да надигнат глава беше париран от 17-годишната резрева Златина Друмева, която още с първото си прикосновение с топката означи директна точка от сервис за 17:11. ЛКС продължи да играе доста мощно на обсада, само че това не им оказа помощ да се върнат в гейма. В нахлуване Александра Миланова наниза осем точки, а Кремена Каменова – последната за триумфа с 25:20.

Любопитен миг настъпи при започване на третия гейм, когато италианският треньор на полския отбор Джузепе Кукарини изиска спиране още след първото разиграване, извоювано от Марица с мощен блок-аут на Мирослава Паскова. Това не оказа помощ незабавно и пловдивчанки поведоха с 3:0, само че въпреки всичко скоро бяха догонени в резултата при 4:4. След серия от пет следващи точки при сервиси на Миланова и мощни прояви на Каменова в офанзива, Жълто-сините още веднъж дръпнаха напред с 11:6. Те продължиха надмощието си до края на частта и даже усилиха задатъка си до осем точки, само че въпреки всичко при победната офанзива на Паскова, разликата още веднъж беше пет – 25:20. Волейболистките от Лодз реагираха с 6:0 при започване на четвъртия гейм. В момента, в който Марица стартира да топи изоставането си, ситуацията на терена се поизнерви. Първоначално това оказа помощ на домакините да се приближат на единствено две точки от съперника, само че след това подейства като допинг на състезателките в черно и те още веднъж избягаха надалеч напред в резултата, с цел да вземат гейма с безапелационното 25:17.

Във второто разиграване от тайбрека съдиите вярно регистрираха мрежа на гостенките, само че при неразбираемото видеоповторение и под натиска на полякините погрешно се отметнаха от решението си и отсъдиха противоречива топка. Това даде своя психически резултат върху развоя на гейма, окрили ЛКС и разконцентрира Марица, с цел да се стигне до крайното 15:10, с което полският отбор затвори мача в своя изгода.

Най-резултатна за Марица бе Александра Миланова със страхотните 23 точки (3 блока, 34% успеваемост в офанзива и 42% положително посрещане). Кремена Каменова (30% успеваемост в офанзива и 39% положително посрещане) и Мирослава Паскова (1 ас и 29% успеваемост в атака) прибавиха 17 и 15 точки, само че и това не оказа помощ за триумфа.

За отбора на ЛКС Комерсекон Александра Войчик бе над всички с 26 точки (4 блока, 1 ас, 46% успеваемост в офанзива и 40% положително посрещане), а Катаржина Зарослинска-Крол добави още 16 точки (2 блока, 1 ас и 23% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР