Волейболният отбор на Пирин (Разлог) успя да задържи 4-о място

...
Волейболният отбор на Пирин (Разлог) успя да задържи 4-о място
Коментари Харесай

Пирин излъга Хебър и остана 4-и

Волейболният тим на Пирин (Разлог) съумя да задържи 4-о място в крайното класиране на Суперлигата на България. Момчетата на Северин Димитров безусловно излъгаха вкъщи Хебър (Пазарджик) с 3:2 (22:25, 25:22, 25:20, 18:25, 15:13) в най-интересния мач от последния 22-и кръг на постоянния сезон, игран довечера в зала " Септември ".

По този метод разложани приключиха на 4-о място в крайното класиране с 14 победи, 8 загуби и 39 точки, с колкото завърши и 5-ия Левски, само че след 13 победи и 9 загуби. Хебър пък се смъкна 6-и в крайното нареждане също с 13 победи и 9 загуби, само че с 37 точки.

Така в 1/4-финалните плейофи Пирин ще играе със " сините ", до момента в който " тигрите " от Пазарджик ще се изправят против 3-ия ЦСКА. В плейофите ще се играе до 2 победи от 3 мача, като първите дуели ще бъдат идващия петък (9 март).

Домакините от Пирин започнаха мощно в първия гейм, като успяваха да се задържат на точка-две от противниците си, само че след 7:7 " тигрите " от Хебър поведоха след серия от офанзиви на Минчо Минчев. След това обстановката се промени и Пирин поведе. Хебър, обаче, навакса изоставането със постоянна игра и изравни. Два аса на Мартин Симеонов оформиха преимущество за гостите. То се резервира до края и макар множеството накъсвания на играта, в това число и удар на видеооператор на мач, волейболистите на Атанас Петров завоюваха гейма с 25:22.

Във втората част двата отбора стартираха равностойно, след което Пирин направи преднина от няколко точки. Тимът на Хебър стопи дистанцията до известна степен, само че домакините още веднъж набраха инерция и възвърнаха задатъка си. До края на гейма Хебър съумя да понижи още веднъж изоставането си, само че положителните изяви на Радослав Попов реши нещата в интерес на Пирин - 25:22. Третия гейм стартира мощно за гостите, като се оформи разлика от 4 точки - 8:4 за Хебър. Впоследствие, на терена се развихри същински екшън, като тимовете се догонваха в резултата до 19:19. След това играта на домакините в офанзива бе основен детайл за триумфа и Пирин дръпна с 2:1 гейма след 25:20.

Четвъртата част мина съвсем напълно под превъзходството на " тигрите " от Хебър, като само в края разложани пробваха да се върнат в играта. Все отново, Хебър завоюва гейма с безапелационното 25:18 и мачът влезе в тайбрек. Там двата тима демонстрираха равностойна игра, като преди размяната на полетата Хебър поведе, след което последва ново равнене. Ситуацията се повтори още няколко пъти, драмата бе цялостна, само че в последна сметка волейболистите на Пирин демонстрираха по-голяма устойчивост и завоюваха с минималното 15:13, а с това и мача с 3:2.

Най-полезен за Пирин бе Георги Елчинов, който игра на нетипичния пост на диагонал, с 23 точки (58% успеваемост в атака) за успеха. Капитанът Благовест Катранджиев (1 блок, 1 ас, 46% успеваемост в офанзива и 37% съвършено посрещане) и Радослав Попов (2 блока, 58% успеваемост в офанзива и 33% съвършено посрещане) прибавиха 18 и 17 точки за триумфа.

За отбора на Хебър над всички бе Минчо Минчев с 27 точки (2 блока, 3 аса и 46% успеваемост в атака). Мартин Симеонов осъществя още 19 точки (3 блока, 67% успеваемост в офанзива и 50% съвършено посрещане), само че и това не бе задоволително за триумф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР