Волейболният отбор на Пирин (Разлог) се изправя срещу лидера Нефтохимик

Волейболният отбор на Пирин (Разлог) се изправя срещу лидера Нефтохимик ...

Северин Димитров: Излизаме освободени срещу Нефтохимик.

Волейболният отбор на Пирин (Разлог) се изправя срещу лидера Нефтохимик 2010 (Бургас) в полуфиналните плейофи в Суперлигата. В тази фаза се играе до 3 победи от 5 мача. Първите две срещи са в бургаската зала "Младост" на 23 и 24 март (петък и събота) от 18,30 часа. След това Пирин приема два пъти Нефтохимик в Благоевград, а двубоите са на 29 и 30 март (четвъртък и петък) от 18,30 часа в зала "Скаптопара". Ето какво каза треньорът на Пирин Северин Димитров за BGvolleyball.com преди началото на полуфиналите:

- Каква е обстановката след класирането на Пирин за полуфинал?
- Доволни сме. Отстранихме не кой да е, а именно Левски София и всички много се радват в Разлог. Обсъждат мачовете, цари приповдигнато настроение, хората се вълнуват от постигнатото. Всички очакват новите битки от полуфиналите.

- Какви са целите за настоящето първенство?
- Като цяло изпълнихме основната цел, която ни бе поставена от ръководството - участие на полуфинали в Суперлигата. Затова сега ще излезем спокойни и освободени срещу Нефтохимик.

- Изправяте се срещу шампионите, какво очаквате от двубоите?
- Тимът на Нефтохимик е фаворит в тези срещи. Имат класен и обигран състав. Имат и предимство - приемат ни на свой терен. Но ние в никакъв случай не сме се предали или пък да се чувстваме като обречени. Ние също имаме своите шансове, най-важното е, че няма какво да губим и ще играем без притеснение.А когато си освободен може да направиш много неща.

- Излизате в домакинските си срещи не в Разлог, а в Благоевград, това тежи ли ви?
- Естествено, че тежи и не е приятно. Цял сезон играеш в своята зала и накрая нямаш шанс да се възползваш от домакинството в решителните двубои. Но това е регламента в Суперлигата. Надявам се, че ще имаме подкрепа на феновете и в зала "Скаптопара". А ние ще се постараем да ги зарадваме и ще се борим да бъдем достоен съперник на Нефтохимик.

Източник: sportal.bg