Волейболният отбор на Монтана постигна 9-а победа в Суперлигата на

...
Волейболният отбор на Монтана постигна 9-а победа в Суперлигата на
Коментари Харесай

Монтана излъга Левски в дербито на Суперлигата

Волейболният тим на Монтана реализира 9-а победа в Суперлигата на България. Момчетата на треньора Даниел Пеев съумяха да надвият Левски с 3:2 (25:13, 24:26, 25:17, 14:25, 15:10) в дербито на 12-ия кръг, играно довечера в цялостната зала " Младост ".

По този метод монтанчани не престават да са 4-и във краткотрайното класиране с 9 победи, 3 загуби и 24 точки. Левски остана на 6-о място с 6 победи, 6 загуби и 18 точки. В 13-ия кръг Монтана гостува на Марек Юнион Ивкони (Дупница), а " сините " са домакини на Тетевен Волей. Срещите са в петък (22 декември) от 18,00 часа и в събота (23 декември) от 18,00 часа.

Монтана стартира доста мощно срещата. Основното оръжие на домакините още веднъж бе началният удар. Играчите на Даниел Пеев разколебаха посрещането на Левски, записаха няколко аса, а във значими моменти хванаха нападателите на " сините " на обсада. Монтана взе изрично гейма с 25:13. Левскарите стартираха по-добре във втория гейм и имаха три точки преднина до първото техническо спиране - 8:5. Две блокади на Монтана и ас на Аспарухов доведоха до тъждество - 8:8, а при второто спиране домакините към този момент водеха с 16:13. Тази част бе надалеч по-оспорвана от първия гейм. " Сините " изравниха при 19:19, а в края на гейма водачеството се сменяше на няколко пъти, с цел да се стигне до 26:24 за Левски.

В третия гейм двата отбора " се захапаха " крепко като нито един не успяваше да се откъсне в резултата. В състава на Монтана Аспарух Аспарухов бе сменен от Георги Михалев. След второто техническо спиране Иван Латунов и Кирил Клец направиха мощни серии от начален удар, което наклони везните в интерес на Монтана - 25:17. Любопитна обстановка се получи при започване на четвъртия гейм. При резултат 6:6 се оказа, че има неточност в подреждането на играчите на Монтана и домакините изгубиха извоюваните точки от началото на гейма. Това несъмнено оказа въздействие върху играта и Левски прати мача в тайбрек след 25:14. Монтана поведе в петия съдбоносен гейм с 8:2 и не изпусна преднината си до края - 15:10 и 3:2 в тяхна изгода.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР