Волейболният отбор на Монтана надигра у дома Арда с 3:1

...
Волейболният отбор на Монтана надигра у дома Арда с 3:1
Коментари Харесай

Монтана даде само гейм на Арда

Волейболният тим на Монтана надигра вкъщи Арда с 3:1 (25:16, 21:25, 25:20, 25:21) в среща от 14-ия кръг на Суперлигата, играна в зала " Младост ".

Монтанчани са на 4-о място във краткотрайното класиране с 10 победи, 3 загуби и 27 точки, само че и мач по-малко. Арда е на предпоследното 11-о място с едвам 1 победа, 13 загуби и 9 точки. В междинния 15-и кръг Монтана е още веднъж хазаин, само че този път на Черно море (Варна), а кърджалийци одобряват Тетевен Волей в дербито на новобранците. Мачовете са във вторник (23 януари) от 18,00 часа.

Домакините от Монтана взеха бързо първия гейм с безапелационното 25:16, само че позвилиха на кърджалийци да изравнят. В третата и четвъртата част Монтана сподели, че е по-добрият тим и справедливо стигна до триумфа след 25:20 и 25:21.

Треньорът на Монтана Даниел Пеев даде отмора на някои състезатели и бе направил няколко промени в своя тим в съпоставяне мачовете за Купата на България и този с гръцкия Фойникас (Сирос) в Чалъндж къп. Делчо Раев размени Константин Абаев на разпределителския пост, Георги Михалев бе на полето за сметка на Златко Кьосев, а Кристиян Петров смени либерото Добромир Иванов. Новото попълнение от Франция Себастиан Роата също взе присъединяване в срещата.

Най-полезен за Монтана бе младежкият национал Кирил Клец с 21 точки (2 блока, 2 аса и 55% успеваемост в атака), а Аспарух Аспарухов добави още 17 точки (4 блока и 52% успеваемост в атака) за успеха. За гостите от Арда Симеон Топузлиев и Иван Замфиров завършиха с 16 и 15 точки.

Статистика: Борис Николов (скаутмен на Монтана)

По информация на BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР