Волейболният отбор на Марица (Пловдив) записа трета поредна загуба в

...
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) записа трета поредна загуба в
Коментари Харесай

Марица без гейм срещу Страши Симеонова и Хемик в ШЛ

Волейболният тим на Марица (Пловдив) записа трета поредна загуба в груповата фаза на Шампионската лига за дами. Момичетата на треньора Иван Петков не съумяха да вземат гейм при гостуването си на първенеца на Полша Хемик (Полице), където играе националката Страшимира Симеонова, и паднаха с 0:3 (16:25, 24:26, 12:25) в третия си мач от Група С на най-силния европейски клубен шампионат, игран довечера пред към 3000 фенове в залата в Кошалин.

Така маричанки са на последното 4-о място в групата без нито една победа и извоювана точка досега. Страши Симеонова и съотборничките й пък са втори с 2 победи, 1 загуба и 6 точки. В идващия 4-и кръг Марица връща семейството на Хемик. Срещата е на 8 февруари (четвъртък) от 18,30 часа в зала " Колодрума " в Пловдив.

Това бе първи мач надалеч от Пловдив за маричанки в групата, само че те не съумяха да се опълчват съществено на първенеца на Полша. След напускането на Кремена Каменова и Таня Петкова, образът на Марица към този момент е много по-различен и компликациите му се виждат във всяка нова среща в Европа.

Марица стартира добре в първия гейм на срещата, само че домакините от Марица бързо се окопитиха и взеха задатък, като имаха преднина на първото техническо спиране - 8:5, и по-късно продължиха да я усилват до 16:8. Постепенно Хемик трупаше точки и без особени проблеми взе гейма с 25:16. Сервисът на Марица проработи във втората част, където играта вървеше точка за точка, като пловдивчанки съумяха да пернат до първото техническо спиране с 8:5, а по-късно усилиха разликата до 10:6. Опитният отбор на Хемик не разреши да се стигне до по-сериозно отделяне, направи четири следващи точки и изравни резултата. Домакините взеха точка задатък на второто техническо спиране - 16:15. Почти до края Хемик водеше, само че страхотни моменти за Марица помогнаха да изравни при 22:22. Двата отбора се " захапаха ", само че въпреки всичко домакините измъкнаха гейма след 26:24. Пораженческото начало на третия гейм значително реши нещата. Хемик започва с 8:2, а по-късно още веднъж усилваше разликата. Накрая първенецът на Полша завоюва с разгромното 25:12 след ас на Страши Симеонова, а с това и мача с 3:0.

Най-резултатна за Марица бе Симона Димитрова с 11 точки (2 аса, 35% успеваемост в офанзива и 21% положително посрещане). От друга страна Страшимира Симеонова се регистрира с 4 точки (1 блок и 2 аса) за триумфа на домакините . Най-полезни за Хемик пък бяха Катаржина Зарослинска-Крол (3 блока и 44% успеваемост в атака) и Наталия Менджик (1 блок, 2 аса, 50% успеваемост в офанзива и 52% положително посрещане) със 17 и 15 точки за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР